23 Haziran 2022’de yayına giren yeni nesil komedi dizisi “The Bear”, bu yaz yayınlanan 3. sezonu ile birlikte dizi severlerin komedi anlayışını temelden değiştirdi. Abisinden yadigar kalan bir sandviç restoranını baştan yaratmaya çalışan ünlü şefimiz Carmen Berzatto ve dizinin sevilen karakteri genç Ayo Edebiri’nin oynadığı Sydney Adamu’nun baş rollerde olduğu dizi, izleyenlerine restoran ortamının gerginliğini ve günlük hayatın kargaşasını özgün bir dil ile anlatıyor.

İzleyenlerin karşısına ilk çıkışında karmaşa, gürültü ve stresten oluşan dizi; zamanla gelişen ve değişen karakterleri, restoranın Carmen ve Sydney’nin etkisi ile değişmesi ve Richie gibi değişimi reddeden karakterlerin zamanı durduramayacağını anlaması ile sizi stres ve heyecan arasındaki ince çizginin üzerinde gerici ve yorucu atmosferinin yanında huzur ve keyif veren; aile bağlarını, dostluğu ve sadakati en iyi şekilde yansıtan bir serüvene sürüklüyor.

Sürekli bir yerlerde hareket halinde olan treni, stres anlarında bir yerlere sıkıştırılmış saati ve muhteşem Chicago mimarisi ile dizi takdire şayan bir sembolizme ve özel bir felsefeye sahip. “Her saniye önemli” anlayışının dizinin her bölümüne yerleştirilmiş ve bu anlayışın sadece ana karakterlere değil; dizideki her karaktere özenle uygulanmış. Dizi, hiçbir karakterinden nefret etmenize veya soğuk kalmanıza izin vermiyor. İlk bölümlerde inatçı, değişim karşıtı ve nefret dolu Richie’nin bile zamanla akışa uyum sağladığını ve belki de dizinin en sevilen karakterine dönüşmesini izliyoruz. Her sorunun başı olarak diziye dahil olan Carmen’nin annesi Donna ile bile 3. sezonun 8. bölümü “Buz Cipsi” bölümünde özel koparılamayacak bir bağ kuruyoruz.

Ana teması alkolizm ve bağımlılık olan The Bear, bizi kendine bağlayacak karakterleri, trajikomik sahneleri ve boş geçmeyen her saniyesiyle bizlere yeni nesil komedinin ne olduğunu veya ne olabileceğini gösteriyor. Aldığı onlarca ödülü ve bu sene 3. sezonu ile aday olduğu her ödülü sonuna kadar hak eden dizinin sevenleri, şimdiden 4. sezonu heyecanla beklemeye başladı. Herkesi ekranların başına kilitleyen The Bear, şimdiden 2020’li yılların en iyi komedi dizisi unvanına aday olmuş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BENZer yazılar