Reuters’in haberine göre PlayStation 6 geldiğinde içinde Intel değil AMD donanımı olacak.

PS5 Pro’dan sonra sırada ne var? Reuters tarafından yayınlanan bir rapor Sony’nin bu sonbahardaki 700 dolarlık yeni sisteminin ötesindeki planlarına odaklanarak, gelecekteki bir PlayStation 6’ya güç veren çip için bir sözleşme kazanma savaşının AMD ile Intel’e karşı geldiğini, Broadcom gibi diğerlerinin daha önce elendiğini ve sonunda AMD’nin kazandığını söylüyor.

Reuters’a göre, AMD PS5 ve PS5 Pro’daki çipi ürettiği için, olası bir hamlede geriye dönük uyumluluğu korumak, Sony ve Intel’deki yöneticiler ve mühendisler arasında 2022’de “aylarca” süren tartışmaların bir parçasıydı. Ancak, üretim sürecini Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) yürüttüğü için Intel’in tasarlayacağı her çipten ne kadar kâr edeceği konusunda anlaşamadıkları için Intel’in teklifi engellendi.

Raptor Lake CPU’larının çökmesinin yarattığı son utancın yanı sıra Intel, yapay zeka çip patlamasına seyirci kaldı ve yeteneklerini yeniden inşa etmeye çalışırken bazı yeni nesil teknolojilerin üretimini TSMC’ye devretti. Çip üretim bölümü de geçen yıl 7 milyar dolar zarar etti ve geçen ay şirket 15.000 kişinin işten çıkarılacağını duyurdu. Bu arada, Ohio’da kurulacak olan çip fabrikası ertelendi, ancak gelişmiş 18A çip süreci için Microsoft’u müşteri olarak güvence altına aldı.

AMD, Nvidia’nın yapay zeka çip pazarındaki ve amiral gemisi GPU’lardaki liderliğini de takip ederken, veri merkezi ürünleri artık satışlarının yarısından fazlasını oluşturuyor. AMD yöneticisi Jack Huynh kısa süre önce verdiği bir röportajda, RDNA oyun grafikleri ve CNDA veri merkezi çalışmalarını tek bir “UDNA” olarak birleştirmenin yanı sıra, oyun önceliğinin daha düşük fiyat noktalarında ölçeği artırmaya ayarlandığını söyledi.

Haberde anlaşmanın Intel’e 30 milyar dolar gelir sağlayabileceği belirtilirken, Intel’in “Bu nitelemeye kesinlikle katılmıyoruz ancak mevcut ya da potansiyel müşteri görüşmeleri hakkında yorum yapmayacağız” dediği aktarılıyor.

Kaynak: reuters

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BENZer yazılar