Bugün ilk kez bir dolandırıcı şebekesi hakkında bir yazı paylaşacağım. Noble wealth holdings adını kullanarak insanları dolandıran bu kişiler hakkında internette pek bir bilgi yok. Bu yüzden sizlerden bu gönderiyi paylaşmanızı rica ediyorum.

Olaylar nasıl gerçekleşti?

İsminin gerçek ismi olmadığından emin olduğum Eser Özlem isimli bir Telegram hesabından gelen bir mesaj ile başladı. Diğer dolandırıcıların aksine gayet düzgün bir Türkçe kullanımına sahip olmasından “yerli bir dolandırıcı” olduğunu düşünüyorum.

Önce beni bir grupta gördüğünü ve kârlı bir yatırım tavsiyesi vermek istediğini söylüyor. Hangi grup olduğunu sorduğumda ise grubun amacını anlamadığını ve bu yüzden ayrıldığını hatırlamadığını söyleyerek bu sorudan kaçtı.

Daha sonra ise Noble Wealth Holdings isimli bir şirketi daha önce duyup duymadığımı sorarak beni ağına çekmek için ilk adımını attı. Bu tarz dolandırıcılarla bir çok kez karşılaştığım için ilerlemesi için istediği cevapları vererek sürecin ilerisini görmek istedim.

Noble Wealth Holdings Dolandırıcısı ile sohbet
Noble Wealth Holdings Dolandırıcısı ile sohbet

Şirket hakkında bilgi verip kazancımızın yüksek olacağı fikrini aşılamaya başladığını görebilirsiniz.

Daha sonra kendim araştırma yapmış izlenimi oluşturmak için ilgili sahte şirketin internet sitesini bularak dolandırıcıya gönderdim.

Siteleri gayet iyi dizayn edilmiş ve neredeyse tüm özellikleri aktif. Fakat hiçbir sosyal medya hesabı bağlantısı yapılmamış. Butonlar ise pasif durumda.

https://www.noblewealth-holdings.net/?a=about
Eğer bu linki göndererek yatırımcı olduğunu iddia eden birisi size ulaştıysa bu kişiyi lütfen engelleyin.

Daha sonra kazancımızı çekebildiğimizi kanıtlamak için çekim mailine ait bir ekran görüntüsü paylaştı.

Noble Wealth Holdings Dolandırıcı mı?

Hayır. Noble Wealth Holdings firmasının olayla hiçbir alakası yok.

Noble Wealth Holdings firmasının gerçek bilgileri

Görselde görüldüğü gibi dolandırıcının bahsettiği Noble Wealth Holdings isimli firmanın Citrus Group firması altında hizmet veren bir firma olduğu görünüyor. Yani bu dolandırıcılar kendi adına ait bir domaine sahip olmayan bir firmayı bulmuş. Onun adına bir websitesi oluşturup bu şekilde inandırıcılığı üst düzeye çıkarmış.

Para verirsek ne olur?

Bu tarz dolandırıcılar size yatırımınızı çekebileceğiniz konusunda kanıtlar, teminatlar sunarak veya ilk 1-2 ödemeyi gerçekleştirmek yoluyla sizlere güven vererek ağlarına çekiyorlar. Daha sonra biraz daha büyük meblalara geldiğinizde ise “parayı çekmek için x tutar daha yatırın. Bu yatırımınız şu kadar kazandıracak ve hepsini çekebileceksiniz” şeklinde bir sonsuz döngüye giriyor. Yatırdığınız parayı ve kazancınızı almak için daha fazla yatırdıkça daha fazlasını yatırmanızı istiyorlar. En sonunda ya siz pes ediyorsunuz ya da paranız bittiğinde onlar sizi engelleyerek ortadan kayboluyorlar.

noblewealth-holdings.net diye bir firma var yatırım firması adı altında üye oldum ve hiçbir yatırımımı çekemedim. Her çekmek istediğimde başka bir ödeme çıkartıyorlar karşıma ve hiçbir şekilde paramı yatırmıyorlar. Geri çekilme bile yaptırmıyorlar. 3.000 dolar param var ve hiçbir şekilde paramı çekemiyorum.

Denk geldiğim bir mağdurun açıklamaları ise bu şekilde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BENZer yazılar