İnceleme Modem/Router Teknik Özelliklerini Toplu Görebileceğiniz Bir Site

sanjaytr_

Mareşal
Modem veya router seçerken teknik özellikleri derli toplu görmek bazen işkenceye dönüşüyor. Farklı modelleri kıyaslamak, hangi cihazda hangi WiFi standardı var, CPU’su ne, OpenWrt destekli mi derken bilgi dağınıklığı yoruyor.

Bu yüzden bunun için hazırlanmış bir platformu burada da paylaşmak istedim: modem.gecikmeharitasi.net

Sitede neler var kısaca:

• ADSL, VDSL, fiber ONT ve router cihazlarının geniş bir listesi
  • WiFi 4–7, OpenWrt desteği, anten/MIMO yapısı, ISS cihazı olup olmadığı gibi detaylı filtreler
  • CPU, RAM, Flash, port yapısı gibi teknik özelliklerin düzenli bir şekilde listelenmesi
  • Kullanım senaryosuna göre cihaz öneren bir “Cihaz Seçici” aracı
  • Cihazların tahmini fiyat aralıkları ve performans skorları
  • Ek olarak WiFi ısı haritası gibi ağ optimizasyon araçları

Yeni Özellik: Bufferbloat Testi

Yerli sunucular üzerinden yapıldığı için daha tutarlı sonuçlar alabileceğiniz bir proje. Bufferbloat Testi için herkesi burayı kullanmaya davet ediyorum.

Modem/router almayı düşünenler için işlevsel bir kaynak olabilir diye buraya bırakıyorum:
modem.gecikmeharitasi.net

Son düzenleme:
Bence modellerin sağlayıcılar tarafından dağıtılan farklı versiyonları sitede birbirlerinden ayrılırsa daha güzel olur. Mesela Zyxel VMG8623-T50B açıklamasında hem Türk Telekom, hem de TurkNet tarafından kullanıldığı belirtilmiş, ancak sayfada bu cihazın yönetim bilgileri kısmında Türk Telekom tarafından verilen haline uygun giriş parolası yer alıyor. Mesela bu tür birden fazla sağlayıcı tarafından dağıtılan cihazlardan sayfada iki tane olsa ve isimlerinde parantez içinde mesela "Zyxel VMG8623-T50B (Türk Telekom)" ve "Zyxel VMG8623-T50B (TurkNet)" gibi yazsa ve ikisinin de sayfasında veren sağlayıcıya uygun giriş bilgileri yer alsa daha güzel olur bence.

Sayfa güzel olmuş, referans olarak da kullanmak için oldukça güzel bir proje. Daha da gelişmesi dileğiyle :) Ek olarak henüz sayfada bulunmayan modem/HGW/Router modellerini öneri üzerine ekleyebiliyor musunuz?

Bence modellerin sağlayıcılar tarafından dağıtılan farklı versiyonları sitede birbirlerinden ayrılırsa daha güzel olur. Mesela Zyxel VMG8623-T50B açıklamasında hem Türk Telekom, hem de TurkNet tarafından kullanıldığı belirtilmiş, ancak sayfada bu cihazın yönetim bilgileri kısmında Türk Telekom tarafından verilen haline uygun giriş parolası yer alıyor. Mesela bu tür birden fazla sağlayıcı tarafından dağıtılan cihazlardan sayfada iki tane olsa ve isimlerinde parantez içinde mesela "Zyxel VMG8623-T50B (Türk Telekom)" ve "Zyxel VMG8623-T50B (TurkNet)" gibi yazsa ve ikisinin de sayfasında veren sağlayıcıya uygun giriş bilgileri yer alsa daha güzel olur bence.

Sayfa güzel olmuş, referans olarak da kullanmak için oldukça güzel bir proje. Daha da gelişmesi dileğiyle :) Ek olarak henüz sayfada bulunmayan modem/HGW/Router modellerini öneri üzerine ekleyebiliyor musunuz?
Yapan arkadaştan önerileri takip etmesini rica ederim. Önerileri buradan yazabilirsin.

ZTE ZXHN H168A modeli sayfaya eklenebilir mi? Türk Telekom tarafından oldukça yaygın kullanılan bir VDSL modem. Superonline'ın kullandığına da denk gelmiştim.

Ek olarak özellikle TTNET döneminde çok dağıtılan Zyxel VMG3312-B10B modem de eklenebilir.

TP-Link Archer C54, C64 Router modelleri de eklenebilir mi?

Bir de TP-Link TD-W9970 modelinin Türk Telekom tarafından dağıtılmayan, tamamen TP-Link baskılı olarak üretilen bir versiyonu da var. Ayrı olarak o da eklenebilir. Kendisi şu şekilde gözüküyor:
1763667592302.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Geri
Üst Alt