Güncel 32 inç, TKGS'li Android TV mi, Google TV mi?

YEB

Çavuş
Aşağıdaki özelliklere tam uyan, büyüklerin rahatça kullanabileceği sorunsuz bir televizyon arıyorum.
Aranan Özellikler:
Boyut: 32 inç (Tezgah arasına konulacağı için ayaklı yüksekliği kesinlikle 50 cm'yi geçmemeli).
Kanal Sistemi: Dahili uydu alıcılı ve sorunsuz çalışan TKGS desteği şart.
İşletim Sistemi: Android TV veya Google TV (Dışarıdan USB ile APK kurulabilmeli, Wi-Fi ve YouTube olmalı).
Stabilite: Yaşlılar kullanacağı için kanal listesi durup dururken bozulmayan, arayüzü kasmayan, "fişe tak ve unut" tarzı bir cihaz olmalı.
F/P model tavsiyeleriniz nelerdir?
Ek Bir Sorum Var:Google TV ile Android TV arasında kararsız kaldım ve bu iki sistem hakkında yeterli bilgim yok. Benim kullanım senaryoma (yaşlı kullanımı, stabilite ve dışarıdan APK yükleme özgürlüğü) göre hangisini tercih etmeliyim? Bu iki işletim sisteminin birbirine göre artı ve eksileri nelerdir?
Teşekkürler.

sanjaytr_

Mareşal
Aşağıdaki özelliklere tam uyan, büyüklerin rahatça kullanabileceği sorunsuz bir televizyon arıyorum.
Aranan Özellikler:
Boyut: 32 inç (Tezgah arasına konulacağı için ayaklı yüksekliği kesinlikle 50 cm'yi geçmemeli).
Kanal Sistemi: Dahili uydu alıcılı ve sorunsuz çalışan TKGS desteği şart.
İşletim Sistemi: Android TV veya Google TV (Dışarıdan USB ile APK kurulabilmeli, Wi-Fi ve YouTube olmalı).
Stabilite: Yaşlılar kullanacağı için kanal listesi durup dururken bozulmayan, arayüzü kasmayan, "fişe tak ve unut" tarzı bir cihaz olmalı.
F/P model tavsiyeleriniz nelerdir?
Ek Bir Sorum Var:Google TV ile Android TV arasında kararsız kaldım ve bu iki sistem hakkında yeterli bilgim yok. Benim kullanım senaryoma (yaşlı kullanımı, stabilite ve dışarıdan APK yükleme özgürlüğü) göre hangisini tercih etmeliyim? Bu iki işletim sisteminin birbirine göre artı ve eksileri nelerdir?
Teşekkürler.
Android TV ve Google TV aslında tamamen farklı iki işletim sistemi değil. Google TV, Android TV altyapısı üzerine kurulmuş daha yeni ve içerik odaklı bir arayüzdür.

İki sistemde de Google Play Store, Wi-Fi, YouTube ve uygun uygulamalarda dışarıdan APK yükleme imkânı bulunur. Bu nedenle APK özgürlüğü açısından aralarında önemli bir fark yoktur.

Android TV daha sade ve klasik bir arayüze sahiptir. Yaşlı kullanıcılar için menü yapısının daha anlaşılır olması avantaj olabilir. Google TV ise daha modern bir arayüz sunar ancak ana ekranda içerik önerileri ve farklı servislerin daha fazla öne çıkması arayüzü biraz daha karmaşık hale getirebilir.

Stabilite konusunda ise "Google TV kesinlikle daha stabil" veya "Android TV daha az kasar" demek doğru olmaz. Burada asıl belirleyici televizyonun işlemcisi, RAM miktarı, üreticinin yazılım optimizasyonu ve güncelleme politikasıdır.

Ayrıca dahili uydu alıcısının bulunması tek başına TKGS desteği olduğu anlamına gelmez. TKGS, televizyonun uydu kanal bilgilerini otomatik olarak güncellemesini sağlayan ayrı bir özelliktir ve özellikle bu kullanım senaryosunda ayrıca kontrol edilmelidir.

Önerilere gelecek olursak

Normalde TCL 32S5K önerilerimden birisi olurdu ama TKGS konusunda sıkıntı yaşayan çok kullanıcı var. Bu yüzden eliyorum.
Next YE-32020GG4 modelinde de baktığımda TKGS desteği görünmüyor bu yüzden tereddütte kaldım.

Epey Sitesi üzerinden TKGS destekleyen cihazları filtrelediğimde de elimizde çok fazla bir cihaz seçeneği kalmıyor. Şu an önermeye değer bir cihaz gözüme çarpmadı. İncelemen adına aşağıya bırakıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Reklam

Son mesajlar

Yeni Konular