Forum Kuralları

Reklam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
  1. Türkçeyi düzgün kullanın. Anlaşılamayacak kadar bozuk Türkçe ile yazmak konunuzun kapatılmasına sebep olabilir.

  2. Sorununuz çözüldüğünde çözüldü demek yerine sorunuzun nasıl çözüldüğünü açıklayabilirsiniz. Bu sayede siz de başkalarına yardımcı olabilirsiniz.

  3. Farklı sorunlarınız için yeni konular oluşturun. Aynı konu içinde birden fazla sorununuzu çözmeye çalışmak kargaşaya sebep olacaktır.

  4. Mesaj, konu ve tepkilerde spam ve flood'dan kaçının. Bu hesabınızın zaman aşımına uğratılmasına sebep olacaktır.

  5. Konunuza henüz cevap gelmediyse konuya sürekli cevap atarak öncelik kazanmaya ya da dikkat çekmeye çalışmayın. Er ya da geç cevap verilecektir.

  6. Bir bilgiyi paylaşmadan önce bilginin kaynağından güncelliğini kontrol edin. Dünya sürekli ilerliyor, doğru bildiğiniz yanlış olabiliyor. Kullanıcılara konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan yanlış tavsiye vermeyiniz.

  7. Bir içeriği yanlış bilgi nedeniyle rapor etmeden önce sağlam kaynak araştırması yaptığınızdan, doğru bilgiyi konuya ve rapora kaynak belirterek yazdığınızdan emin olun. Bu kurala uymayan raporlar dikkate alınmayabilir.

  8. Diğer forumlarda, web sitelerinde açtığınız konuları, haberleri, incelemeleri, blogları Technopat Sosyal'e doğrudan kopyalayıp yapıştırmayın. Özgün bir konu açın ya da konuyu önce burada açın.

  9. Profil mesajlarında soru sormak yasaktır.

  10. Başkalarının konularının altına bu sorunu bende yaşıyorum şeklinde yazmak yerine kendinize bir konu açın.

  11. Konu başlığı konu içeriğinin özeti niteliğinde olmalıdır. Konu içeriği de tamamen başlığa yazılmamalıdır. Konu başlığında "acil", "yardım", "lütfen" ve "içeri" gibi kelimelerin kullanımı hesabınızın kısıtlanmasına neden olabilir.

  12. Kitap, oyun ya da film benzeri eserlerin hikayelerine ait dönüm noktalarını alenen paylaşmak (spoiler vermek) yasaktır.
    Bu bir spoiler içeriğidir

  13. Konulara eklenen resimler Foruma yüklenmelidir. Hızlı resim vb. servislerin kullanımı yasaktır.

  14. Reklamlı link kısaltma servisi kullananlar siteden uzaklaştırılır.

  15. Forum üzerinde satış yapmak yasaktır.

  16. Kullanıcılar, diğer kullanıcılarından ve yöneticilerden Discord, Instagram vb. servislerden özel hizmet isteyemez. Sadece Forum tarafından yetkilendirilmiş kişiler TeamViewer ile teknik destek verilebilir lakin sorun çözüldüğünde çözüm, konuya detaylı olarak yazılmalıdır.

  17. İmzamdaki sistem veya sistem özelliklerinde bulunan sistem diyerek sistemi konuda belirtmemeniz uygun değildir. İmzanızda ve sistem özelliklerinde bulunan sisteminiz değişebilir. Her soruda sisteminizi yazmak zorundasınız. Benzer şekilde imzalara ve sistem özellikleri kutucuğu referans gösterilemez.
    • İmzada herhangi bir görsel kullanımına izin verilmemektedir.
    • PC'nizle ilgili bir soru soracaksanız sistemin bütün özelliklerini mutlaka yazın. Bilmiyorsanız AIDA64 gibi bir program ile öğrenin. Soru sorarken detaylı bilgi verin.
  18. Microsoft OneDrive, Yandex Disk, DropBox veya Google Drive gibi Cloud servisleri dışında, Dosya.tc ve dosya.co gibi sitelere ya da virüs yayan dosya paylaşım sitelerine yüklenen içeriklerin bağlantısının paylaşılması yasaktır. Bu güvenlik ve dosyaların kalıcılığı amacıyla konulmuş bir kuraldır.

  19. Moderasyon Ekibi site düzenini bozduğunu düşündüğü herhangi bir konuda inisiyatif alabilir, buna dayanarak uyarı verebilir veya kullanıcıyı uzaklaştırabilir. Moderasyon Ekibi'nin gerçekleştirdiği yönetim eylemlerini geçersiz kılmaya yönelik girişimler ban nedenidir. Moderasyon Ekibi'nin eylemleri ve uyarıları bağlayıcıdır.

  20. Üye olan herkes bu kuralları okumuş ve kabul etmiş demektir.

1.Forum içerisinde ve DM kutularında reklam yapmakKalıcı Yasaklama
2.Türkçe kurallarına uygun anlaşılır metinler yazmamakUyarı
3.Forum içerisinde herhangi bir bölümde argo içerikler bulundurmakSusturma veya Kullanıcı adı değişikliği engeli
4.Zararlı yazılım paylaşımı yapmakKalıcı Yasaklama
5.Detaysız veya Yetersiz Konu başlığıKonunun silinmesi ve uyarı
6.Özelden yardımlaşmaUyarı
7.Konularda detaylı açıklama yapmamaUyarı veya konunun silinmesi
8Yasa dışı paylaşımYetkililere bildirim
9Çoklu üyelikYeni hesabın kapatılması ve eski hesaba şifre değiştirme maili gönderimi
10Üyelik yetkilerini( düzenleme, mesaj silme, çözüm olarak işaretleme vb.) gereksiz kullanmakBelirli süreliğine susturma, tekrarı halinde yasaklama

Yasaklı Siteler:
  • UserBenchmark.com
  • pc-builds.com
  • DriverBooster & Driver güncelleme programları.
  • Dosya.tc ve dosya.co
  • CPUboss.com
  • GPUBoss.com
  • İstanbulbilisim.com
  • Nanokatalog.com
  • Bossbilisim.com
  • birxy.com
 
  • Like
Tepkiler: devillcatt
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Reklam