Adolf Hitler'in Ölümü | Toplama Pc Forum

Adolf Hitler'in Ölümü

elifgelerli

Başlangıç
Katılım
10 May 2024
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Adolf Hitler… Namıdiğer Führer ve şansölye. Nasyonal Sosyalist İşçi Partisi lideri olan ve 20. yüzyılın en güçlü ve nüfuzlu diktatörlerinden biri olarak kabul edilen Alman politikacı, Avusturya doğumludur. Yani bilinenin aksine, bir Alman değildir. Yazımda ölümünü ele aldım.

1919’da Alman İşçi Partisi’ne üye olmasıyla başlayan politik yaşamını 1921’de parti başkanlığına yükselişi takip etti. Daha sonra partinin ismini değiştirerek Nasyonel Sosyalist Alman İşçi Partisi adını verdi. Üyelerine ise kısaca Nazi denildi. İşte tam da burada, lider olarak kendisine Führer lakabını verdi. Burada aldığı kararlar neticesinde hükümeti devirmek için girişimde bulundu. Bu teşebbüsü başarısızlıkla sonuçlanmakla kalmayıp, tam 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

1930 Eylül ayında yapılan seçimlerde Nasyonel Sosyalist Alman İşçi Partisi seçimleri kazanarak iş başına geldi. Ülke genelinde yaptığı hizmetlerle Almanya büyük bir kalkınma yaşayarak zenginleşti. 1932 yılında Hitler, Şansölye (Cumhurbaşkanı) seçildi. Daha sonra siyasi rakiplerini hızla ortadan kaldırarak ülkenin tek adamı oldu. Birinci Dünya Savaşı sırasında bir İngiliz asker, yaralı bir Alman askerin hayatını bağışladı. Fakat bu hayatında yaptığı en büyük trajik hayatıydı. Çünkü o asker Adolf Hitler’di.

Gizli olarak Alman ordusunu silahlandırarak bir anda Avrupa’nın üstüne bir karabulut gibi çöktü. Hitler’in politikaları, daha önce görülmemiş bir ölçekte insanların acı çekmesine sebep oldu. Başlattığı İkinci Dünya Savaşı 65 milyondan fazla insanın ölümüyle sonuçlandı. Hitler’in şüphesiz en büyük hatası Rusya’ya savaş açması oldu. Birden fazla cephede savaşan askerler arada kaldı, savaşın gidişatı Almanya’nın aleyhine bir hal almaya başlamıştı.

Adolf Hitler ölmeden önce biri özel biri siyasi olan iki vasiyetname yazdırdı. Siyasi vasiyetnamesi adeta bir öfke çığlığı olarak nitelendirildi. Şöyleydi: “Almanya bütün milletler için bir zehir gibi tehlikeli olan Yahudileri ve Bolşevizm’i kovalamaktan asla vazgeçmemelidir. Almanya’nın geleceğini tartışmasız bu olgu belirleyecektir.”

İddialara göre Almanya aleyhine ilerleyen savaşa daha fazla şahit olmak istemeyen Hitler, 30 Nisan 1945 yılında eşi Eva Braun’la birlikte intihar etti. Ölümünden önce komutanlarına verdiği emirle cesedinin yakılmasını emretti. Bunun sebebi Rus ordusu tarafından ele geçirilip, teşhir edilmek istememesiydi.

Araştırmacılar, Hitler’in Moskova’daki Devlet Arşivleri’nde saklanan kafatası parçasını da inceledi ve kafatası parçasının sol tarafındaki deliğe bir kurşunun neden olduğuna işaret etti. Tarihçiler, Hitler’in, Rus askerler Berlin’e girmek üzereyken yeraltı sığınağında kısa süre önce evlendiği Eva Braun ile intihar ettiğine inanıyor.

Hitler’in ölümü bazı bazı sisli bir havaya benzetilse de sanırım Fransız bilim insanları bunu netliğe kavuşturdu. Nazi Almanya’sı liderinin 1945’te öldüğünü kesin olarak kanıtladıklarını ileri sürdüler. İncelemeler, Hitler’in olduğu kanıtlanan dişlerde beyaz tartar bulunduğunu ve vejetaryen olduğu için et lifi izine rastlanmadığını ortaya çıkardı. Dişlerde barut artığı izine de rastlanmadı. Bu da Hitler’in tabancasını ağzına sokarak kendini vurduğu iddialarını çürütüyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri