Amatör telsizcilikte deneyimlerim — 1. gün

Jahknight67

Elektronik Tüp Çağı
Merhaba, hem amatör telsizcilikle ilgilenirken bir yandan da deneyimlerimi yazmak istedim. Okuyanlara iyi okumalar :)

gün - 1​

Ekipman araştırmasına koyuldum ve öncelikli olarak lisans almak için birikim yapmak adına planlar yaptım. Daha sonra hemshpaer adlı bir uygulama keşfettim. Telefonuma indirip kayıt olduktan sonra rastgele frekanslara gidip konuşanları dinledim. Çok etkilenmiştim.
Artık benim de bir çağrı yapmam gerektiğini kendime sürekli söylüyordum.
Yapay zekâ yardımıyla kötü olan İngilizcemle şu çağrıyı 60 m bandında (frekans kaç MHz'Ti unuttum) vermiştim:

“Cq cq, any turkish station copy me? This is 116HS1969, operator oğuz alp — standing by.”

İlk verdiğim çağrıya cevap alamamıştım, biraz kırılmıştım yalan yok. Sonra başka bir MHz bandında verdiğimde cevap almıştım. Çok heyecanlıydım. Yaklaşık 10 dakikadır çağrı yapıyordum, sonunda karşıdaki kişi bana çağrı kodunu söyledi. Ardından adının Joe olduğunu ve Norveç'li olduğunu belirtti. İngilizcem çok kötü olduğu için pek iletişim kuramadım.

Sonra başka bir frekansa geçtim. Orada da 10 dakikadır çağrı yapıyordum ve bu kez Meksika'dan biri cevap verdi. Gerçekten bu hobiyi çok sevmiştim. Şu an hâlâ devam ediyorum. Bu yaşananlar, bu metni yazmadan 1 gün önce gerçekleşmişti.

önerim şudur: bu hobiye çok az ilginiz olsa bile mutlaka başlayın. Çağrı yapıp karşılık alınca gerçekten çok güzel hissediyorsunuz.

Okuduğunuz için teşekkürler :)

Yukarıda bahsettiğim uygulamayı bilgisayarınıza da kurup kullanabilirsiniz. Şu an ben de bilgisayardan kullanıyorum ve gerçekten telefona göre çok daha rahat.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt