Haber - AMD Ryzen Pro 8000 Serisi Tanıtıldı: İş Dizüstü Bilgisayarlarına ve İş İstasyonlarına Yapay Zeka Getiriyor | Toplama Pc Forum

Haber AMD Ryzen Pro 8000 Serisi Tanıtıldı: İş Dizüstü Bilgisayarlarına ve İş İstasyonlarına Yapay Zeka Getiriyor

AMD Ryzen Pro 8000 serisi tanıtıldı; Ryzen AI, iş istasyonlarından dizüstü bilgisayarlara kadar bir dizi cihaza geliyor.

amd-ryzen-pro-8000-serisi-tanitildi.jpg


AMD, ticari ve profesyonel uygulamalara yönelik yeni Ryzen Pro işlemci serisini tanıttı.AMD Ryzen Pro 8000 serisi, şirketin hedeflediği AI PC'ler (Yapay Zeka PC'leri) için ilk işlemci ailesi. Peki Zen 4 tabanlı 'Hawk Point' serisi neler sunuyor?

AMD Ryzen Pro 8000 serisi özellikleri
Ryzen Pro 8000 serisinin en önemli özelliği entegre Sinir İşleme Birimi (NPU). Bu, AMD'nin iş amaçlı dizüstü bilgisayarlara ve iş istasyonlarına yapay zeka getirmesini sağlıyor. Temel tasarımın Ryzen 8000 mobil işlemciye dayandığını unutmayın.


AMD, Ryzen 8000 serisinde CPU ve grafik işleme (GPU) birimlerini değiştirmedi. Ancak ticari ve kurumsal müşteriler için özel olarak tasarlanmış ek güvenlik, yönetim ve güvenlik özellikleri sunacağını belirtti.



AMD'nin XNDA NPU motoru, yapay zeka işlemleri için saniyede 16 trilyona (TOPS) kadar özel işlem gücü sağlıyor. Şirkete göre bu, Intel'in Meteor Lake işlemcisinin 11 TOPS NPU'sundan daha başarılı olacağı anlamına geliyor.

Intel'in geçtiğimiz hafta duyurduğu Lunar Lake serisi dizüstü bilgisayarlarda 34 TOPS işlem gücü sunarken, AMD yeni Ryzen Pro 8000'in sistem genelinde 39 TOPS yapay zeka performansı elde edebileceğini söyledi.


Ryzen Pro 8000 serisi iş istasyonu, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda satışa sunulacak. Şirket ayrıca Ryzen Pro 8000G'nin NPU'ya sahip ilk iş masaüstü işlemcisi olacağını, Ryzen Pro 8840 mobil işlemcinin ise Pro 7840 serisine kıyasla Ryzen AI yeteneklerine sahip olacağını belirtti.

amd-ryzen-8040-yapay-zeka-ryzen-ai-2.jpg

AMD'ye göre NPU birimi, daha iyi gizlilik, gecikme, performans ve pil ömrü için yapay zeka görevleri sağlıyor. Ayrıca yapay zeka hızlandırma yetenekleri ve yazılımı için yeni olanaklar sunuyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri