Haber - Apple, ChatGPT entegrasyonu için para ödemedi! | Toplama Pc Forum

Haber Apple, ChatGPT entegrasyonu için para ödemedi!

Salı günü düzenlenen WWDC2024 etkinliğinde Apple, Openaı'nin ChatGPT teknolojisini iPhone, iPad ve Mac cihazlarına entegre edeceğini duyurdu. Düzgün öde, bu entegrasyon 2 teknoloji devi arasında ödeme yapılmadan yapıldı.

Apple OpenAI'ye ödeme yapmıyor, peki OpenAI ChatGPT entegrasyonundan nasıl para kazanıyor?

Apple, WWDC'de chatgpt'nin iPhone, iPad ve Mac cihazlarına ekleneceğini duyurdu. Kullanıcılar, uygulamayı değiştirmeden yazı araçlarına, belge okuma ve görüntü oluşturma işlevlerine erişebilir. Ayrıca ChatGPT, Siri ile de entegre edilecek ve kullanıcılar bu entegrasyonu devre dışı bırakma seçeneğine sahip olacak.

Anlaşmaya göre, Apple OpenAI'ye ödeme yapmayacak. Bunun yerine, ticaretin her iki taraf için de değer yarattığı düşünülmektedir.

Apple, kullanıcılara gelişmiş yapay zeka sohbet robotları sunarak büyük bir avantaj elde edebilir. OpenAI ise Apple'ın geniş kullanıcı tabanına erişim sağlıyor. Bildiğiniz gibi kullanıcı verileri şimdilik çok değerli bir unsur.

Bu entegrasyonla, bazı kullanıcıların aylık $20 ücret sunan ChatGPT'nin ücretli sürümüne geçmeleri teşvik edilebilir. Bu da başka bir gelir kapısı.

Bernstein'daki analistler, WWDC sonrası bir açıklamada, gelir paylaşımının her iki şirket için de faydalı olabileceğini, ancak geleneksel arama sorgularındaki düşüşün Apple'ın yatırım getirisini olumsuz etkileyebileceğini tahmin ettiler.

Apple da benzer bir anlaşma için diğer yapay zeka modelleriyle görüşüyor. WWDC'de Apple üst düzey yöneticisi Craig Federighi, Google'ın Gemini yapay zeka modelini kullanacak bir anlaşma aradığını söyledi. Ayrıca, 3 Mayıs'ta Bloomberg ile konuşan bir kaynağa göre Apple, Anthropic ile sohbet robotu ticareti yapma olasılığı hakkında tartıştığını bildirdi.

Özellikle Apple, gelişmiş yapay zeka yetenekleri sağlayarak kullanıcı deneyimini geliştirirken OpenAI, geniş bir kullanıcı tabanına ulaşarak benzersiz teknolojisini daha da geliştirme ve yaygınlaştırma fırsatına sahip olacak.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri