Haber - Bu Tarihten Sonra NAND SSD Fiyatları Düşebilir! | Toplama Pc Forum

Haber Bu Tarihten Sonra NAND SSD Fiyatları Düşebilir!

TrendForce tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, NAND flash bellek pazarı önemli bir belirsizlikle karşı karşıya. Talep artışının bu yılın ikinci yarısında yavaşlaması bekleniyor, bu nedenle şirketlerin üretimde kesintiye gitmesi ve kâr tahminlerini düşürmesi muhtemel.

İlk çeyrekte fiyat artışları uygulayan birçok tedarikçi, yıl boyunca kârlılığı artırmayı hedefliyor. Sonuç olarak, yılın ilk birkaç ayında üretimlerini önemli ölçüde artırdılar. Koreli üreticiler Kioxia ve Western Digital %90'a yaklaşan kullanım oranlarıyla bu konuda başı çekti.

Ancak TrendForce, ilk çeyrekteki üretim artışının ardından PC ve akıllı telefon üreticilerinin artık yeterli stok seviyesine sahip olduğuna inanıyor; Kioxia ve WD gibi üreticilerin stokları tükeniyor ve talep artışı devam etmediği sürece siparişler beklentilere ulaşamayabilir.

Rapor şimdi fiyat artışlarının 2. çeyrekte yavaşlayarak %10-15'e düşmesini bekliyor. Gerçekten de 3. çeyrekte fiyat artışı olmayabilir. Bu yavaşlama NAND flaş teknolojisine olan talebin azalmasından kaynaklanıyor.

npWinDTc4rgo0CfhozFFgWqJyasWQUX60tjsSoOl_480 (1).jpg

Kioxia 2025 yılına kadar 218 katmanlı üretim kapasitesini artırmayı umuyor. Bu, şirketin daha da gelişmiş 300 katmanlı bir üretim yapmasını ve NAND flaş teknolojisi pazarındaki konumunu güçlendirmesini sağlayacak.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri