Bir süredir farklı hareketleri ve makineleri deneyerek vücudumun en iyi tepki verdiği antrenman düzenini oluşturmaya çalışıyordum. Uzun denemelerden sonra verim aldığım sistemi netleştirdim. Gittiğim spor salonunda bazı makineler olmadığı için her ekipmanı test edemedim; ancak mümkün olduğunca alternatifleri de düşünerek ilerledim.
Bu program, bir hafta içinde tamamlandığında toplam 13 farklı kas grubunu çalıştıracak şekilde planlandı. Günlere dağılım ilk bakışta karışık görünebilir fakat önemli olan belirli bir güne sabit kalmak değil; bir hafta içerisinde tüm antrenmanları tamamlamaktır. Hareket sırası sabit değildir. Yorgunluk durumunuza göre yer değiştirebilirsiniz. Öncelik her zaman doğru form ve kas hissidir.
Tüm hareketler 3 set 12 tekrar olacak şekilde planlanmıştır.
Antrenmanları kendi günüme göre planladığım için size çok dağınık geliyor olabilir. Ama bir hafta içerisinde bu antrenmanların tamamını tamamladığınız sürece bir sorun yaşanmaz.
Bu program, bir hafta içinde tamamlandığında toplam 13 farklı kas grubunu çalıştıracak şekilde planlandı. Günlere dağılım ilk bakışta karışık görünebilir fakat önemli olan belirli bir güne sabit kalmak değil; bir hafta içerisinde tüm antrenmanları tamamlamaktır. Hareket sırası sabit değildir. Yorgunluk durumunuza göre yer değiştirebilirsiniz. Öncelik her zaman doğru form ve kas hissidir.
Tüm hareketler 3 set 12 tekrar olacak şekilde planlanmıştır.
Antrenmanları kendi günüme göre planladığım için size çok dağınık geliyor olabilir. Ama bir hafta içerisinde bu antrenmanların tamamını tamamladığınız sürece bir sorun yaşanmaz.
| Pazartesi | Salı | Çarşamba | Perşembe | Cuma | Cumartesi | Pazar |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Machine Chest Press | Machine Chest Press | Machine Chest Press | Crunches | Crunches | ||
| Cable Bar Curl | Cable Bar Curl | Cable Bar Curl | Laying Leg Raises | Laying Leg Raises | ||
| Cable Bar Pushdown | Cable Bar Pushdown | Cable Bar Pushdown | Forearm Plank | Forearm Plank | ||
| Machine Pulldown | Machine Pulldown | Machine Pulldown | Mountain Climber | Mountain Climber | ||
| Dumbbell Chest Fly | Dumbbell Chest Fly | Dumbbell Chest Fly | Bodyweight Russian Twist | Bodyweight Russian Twist | ||
| Machine Horizontal Leg Press | Machine Horizontal Leg Press | Machine Horizontal Leg Press | ||||
| Dumbbell Single Arm Row | Dumbbell Single Arm Row | Dumbbell Single Arm Row | ||||
| Machine Hamstring Curl | Machine Hamstring Curl | Machine Hamstring Curl | ||||
| Machine Leg Extension | Machine Leg Extension | Machine Leg Extension | ||||
| Dumbbell Bent Arm Lateral Raise | Dumbbell Bent Arm Lateral Raise | Dumbbell Bent Arm Lateral Raise | ||||
| Dumbbell Single Arm Bench Wrist Curl | Dumbbell Single Arm Bench Wrist Curl | Dumbbell Single Arm Bench Wrist Curl | ||||
| Dumbbell Wrist Supinations Pronations | Dumbbell Wrist Supinations Pronations | Dumbbell Wrist Supinations Pronations |