Rehber Deneyerek Oluşturduğum 13 Kas Gruplu Full Body Fitness Programı (3x12 Detaylı Rehber)

Bir süredir farklı hareketleri ve makineleri deneyerek vücudumun en iyi tepki verdiği antrenman düzenini oluşturmaya çalışıyordum. Uzun denemelerden sonra verim aldığım sistemi netleştirdim. Gittiğim spor salonunda bazı makineler olmadığı için her ekipmanı test edemedim; ancak mümkün olduğunca alternatifleri de düşünerek ilerledim.

Bu program, bir hafta içinde tamamlandığında toplam 13 farklı kas grubunu çalıştıracak şekilde planlandı. Günlere dağılım ilk bakışta karışık görünebilir fakat önemli olan belirli bir güne sabit kalmak değil; bir hafta içerisinde tüm antrenmanları tamamlamaktır. Hareket sırası sabit değildir. Yorgunluk durumunuza göre yer değiştirebilirsiniz. Öncelik her zaman doğru form ve kas hissidir.

Tüm hareketler 3 set 12 tekrar olacak şekilde planlanmıştır.

1772197532273.png

Antrenmanları kendi günüme göre planladığım için size çok dağınık geliyor olabilir. Ama bir hafta içerisinde bu antrenmanların tamamını tamamladığınız sürece bir sorun yaşanmaz.

PazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar
Machine Chest PressMachine Chest PressMachine Chest PressCrunches
Crunches
Cable Bar CurlCable Bar CurlCable Bar CurlLaying Leg Raises
Laying Leg Raises
Cable Bar PushdownCable Bar PushdownCable Bar PushdownForearm Plank
Forearm Plank
Machine PulldownMachine PulldownMachine PulldownMountain Climber
Mountain Climber
Dumbbell Chest FlyDumbbell Chest FlyDumbbell Chest FlyBodyweight Russian Twist
Bodyweight Russian Twist
Machine Horizontal Leg PressMachine Horizontal Leg PressMachine Horizontal Leg Press
Dumbbell Single Arm RowDumbbell Single Arm RowDumbbell Single Arm Row
Machine Hamstring CurlMachine Hamstring CurlMachine Hamstring Curl
Machine Leg ExtensionMachine Leg ExtensionMachine Leg Extension
Dumbbell Bent Arm Lateral RaiseDumbbell Bent Arm Lateral RaiseDumbbell Bent Arm Lateral Raise
Dumbbell Single Arm Bench Wrist CurlDumbbell Single Arm Bench Wrist CurlDumbbell Single Arm Bench Wrist Curl
Dumbbell Wrist Supinations PronationsDumbbell Wrist Supinations PronationsDumbbell Wrist Supinations Pronations

Kimler İçin Uygun?​

Orta seviye sporcular için ideal. Yeni başlayanlar hacmi azaltabilir. İleri seviye sporcular ise set sayısını artırarak veya progresif overload ekleyerek sistemi geliştirebilir.

Son Not​

Hareket isimlerini referans olarak MuscleWiki üzerinden aldım. Formdan emin değilseniz mutlaka doğru teknikle çalışın. Ağırlık artırmak ikinci planda kalmalı. Bu program kişisel deneyimim sonucu oluşturulmuştur; herkesin toparlanma kapasitesi ve genetiği farklıdır. Kendi vücudunuzu gözlemleyerek ilerlemeniz en sağlıklısı olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Geri
Üst Alt