Dikkat ! Google Telefon Görüşmelerinizi Dinliyor Olabilir mi? | Toplama Pc Forum

Dikkat ! Google Telefon Görüşmelerinizi Dinliyor Olabilir mi?

Caner Akyıldız

Başlangıç
Katılım
19 Nis 2024
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
Google, dolandırıcılıkları önlemek için yeni bir yapay zeka özelliği geliştirdi. Bu özellik, telefon görüşmelerinizi dinleyerek dolandırıcılık olup olmadığını anlamaya çalışıyor.

Eğer sistem bir dolandırıcılık ihtimali algılarsa, size "olası dolandırıcılık" uyarısı veren bir pencere açılıyor.

Bu özellik, Google'ın "I/O" etkinliğinde tanıtıldı, ancak ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil. Google, hangi konuşmaların tetikleyici olacağını da açıklamadı.

Şirket ayrıca ne tür konuşmaların yapay zekanın dolandırıcılık algısını tetikleyeceği konusunda da bilgi vermedi.

Ancak şirket bu özelliğin, telefonlarda çalışmak üzere tasarlanmış yapay zekasının yakın zamanda piyasaya sürülen çok daha küçük bir versiyonu olan Gemini Nano'ya dayandığını söyledi.

google-yapay-zeka-teknolojisini-bir-adim-ileri-tasidi-1544470232.jpg


Google telefon görüşmelerinin tüm dinleme ve analizinin o telefonda yapılacağını yani özel konuşmaların sunucularına gönderilmeyeceğini belirtti. Duyurusunda "Bu korumanın tamamı cihazda gerçekleşiyor, böylece konuşmanız size özel kalıyor" dedi.

Ancak yine de güvenlik uzmanları, telefon görüşmelerini bu şekilde dinlemenin "inanılmaz derecede tehlikeli" ve "korkunç" olduğunu öne sürdü.

Google'ın dolandırıcılıkları önlemek için telefon görüşmelerini dinleyen yapay zeka özelliği, endişelere yol açmaya devam ediyor.

Cihazda kalsa bile aramaların dinlenmesi, başka sorunlara yol açabileceği belirtiliyor.

Mesajlaşma uygulaması Signal'ın başkanı Meredith Whittaker, bu özelliğin "inanılmaz derecede tehlikeli" olduğunu ve "kullanıcı konuşmalarını cihaz düzeyinde ve merkezi şekilde taramanın zeminini hazırladığını" savunuyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Google'ın bu özelliğini kullanmak ister misiniz ?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri