Haber - Dünya’nın En Değerli Şirketi | Toplama Pc Forum

Haber Dünya’nın En Değerli Şirketi

Burcu

Başlangıç
Katılım
18 Nis 2024
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1

Genel Gündem​

ABD merkezli chip üreticisi Nvidia, bu ay ilk kez Microsoft’u geride bırakarak 3,3 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli şirketi oldu. Zirvedeki saltanatı kısa sürse de, sadece iki yıl önce teknoloji sektörü dışında pek bilinmeyen şirket için bu büyük bir başarı.

Şirketin borsada işlem gören hisselerinin değeri yılbaşından bu yana ikiye katlanarak 3,34 trilyon dolara ulaştı. Bu gelişmenin ardından Nvidia’nın bu sıradışı yükselişinin gerçekçi olup olmadığı tartışması iyice alevlendi. Zira aşağıdaki grafikten de göreceğiniz gibi Nvidia’nın geliri, geride bıraktığı rakiplerinin oldukça gerisinde.


“Satın alınan beklenti” kalıbının emsalsiz bir örneği Apple’ın sanal gerçeklik başlığı “Vision Pro”nun daha uygun fiyatlı seçeneği üstünde çalıştığı iddia ediliyor.

Ek bilgi: Mevcut Vision Pro ABD’de 3 bin 500 dolara satılıyor. iPhone’un ABD ile Türkiye satış fiyatı farkını “bakkal hesabıyla” oranlarsak Vision Pro’nun Türkiye’de en az 250 bin TL olması gerekiyor. Bir teknolojik ürüne bu kadar bedeli kaç kişi verebilir, onu da siz düşünün.
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri