Kreması için;
- 800 ml süt
- 1 yumurta sarısı
- 115 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 70 gr un (yarım su bardağından 1 parmak fazla)
- 40 gr nişasta (yarım su bardağından 1 parmak az)
- Yani un ve nişasta toplamda 1 su bardağı olacak
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
- 1 küçük Türk kahvesi fincanı soğuk süt
- 1 poşet krem şanti
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 10 gr şeker (bir tatlı kaşığı)
- 1 çimdik tuz
- 200 ml su
- 1 paket vanilya
- 125 gr un (1 su bardağından 1 parmak fazla)
- 4 adet yumurta
- 100 gram sütlü çikolata
- 100 gram bitter çikolata
- 25 gram beyaz çikolata
- Not: Kullandığım bardak ölçüsü 170 ml.
Sıcakken vanilya ve tereyağını ekleyin ve tereyağı eriyene kadar karıştırın.
Üzerini pişirme filmiyle kapatın ve buzdolabında bekletin.
Daha sonra krem şantiyi 1 bardak soğuk süt ile katılaşana kadar çırpın.
Tamamen soğutulmuş muhallebiyi mikserle bir kez çırpın, üzerine krem şantiyi ekleyin ve ikisini birlikte tekrar çırpın; krema bir gün önceden yapılır ve buzdolabında bekletilirse daha kalın ve lezzetli olacaktır.
Su, tereyağı, tuz, şeker ve vanilyayı bir tencereye koyun ve kaynatın. Unu sürekli karıştırarak kaynayan suya ekleyin. Hamur kıvamına geldiğinde, hamuru soğutmak için 3-5 dakika daha ocakta karıştırın.
Hamur soğuduğunda yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle karıştırın.
Tamamen karıştığında ve yapışkan olduğunda, bir sıkma torbasına koyun.
Fotoğrafta gösterildiği gibi fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye uzun, ince şeritler halinde sıkın.
Önceden ısıtılmış fırında 180°C'de (alt ve üst) 40-45 dakika pişirin.
(Piştikten sonra fırının kapağını 25-30 dakika açık bırakın. Hamur tamamen emilmiş olacaktır).
Pişmiş ve soğumuş ekleri 2 eşit parçaya kesin.
Altlarına bolca krema sürün ve eritilmiş çikolata ile kaplayın.
Bu işlemi tüm eklerler için tekrarlayın, ardından eritilmiş beyaz, sütlü veya bitter çikolata ile süsleyin veya isterseniz fındık veya antep fıstığı serpin.