Haber - Epic Games Android ve iOS’a Resmi Olarak Geliyor! | Toplama Pc Forum

Haber Epic Games Android ve iOS’a Resmi Olarak Geliyor!

sanjaytr_

Uzman
Katılım
12 Şub 2024
Mesajlar
244
Çözümler
17
Tepkime puanı
24
Bildiğiniz gibi birkaç yıl önce Epic Games, Apple ve Google'a karşı dava açmıştı. Epic Games tarafından gösterilen sebep ise bu dev şirketlerin uygulama mağazalarındaki yüksek komisyon oranlarıydı.

Epic Games daha sonra oyunlarını ve uygulamalarını App Store ve Google Play Store'dan kaldırdı. Ancak bu oyun ve uygulamalar Android tarafında APK olarak hala mevcut.

ABD mahkemelerinde görülen bir münhasırlık davası da bir süre önce sonuçlandı. Epic Games, Google'a karşı açtığı davayı kazanmış, Apple'a karşı açtığı davayı ise kaybetmişti.


Epic Games X’ten Duyurdu, iOS ve Android’e Geliyoruz!​



iOS ve Android’e geliyoruz! Herkes için muhteşem oyunların yer aldığı çok platformlu mağazada tüm geliştiricilere aynı adil koşullar sunulacak.


Avrupa Birliği tarafından yürürlüğe konulan Dijital Pazar Yasası, üçüncü taraf uygulama mağazalarının iOS cihazlara yüklenmesine izin veriyor. Apple, en son iOS 17.4 ve iPadOS 17.4 güncellemeleri ile üçüncü taraf uygulama mağazalarını resmi olarak destekliyor.

Ancak, bildiğiniz gibi, bu yasa özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkeleri için çıkarıldı ve muhtemelen şu an için yalnızca AB ülkelerinde geçerli olacak. Bu da AB ülkelerinden birinde yaşamayan Apple kullanıcılarının bu üçüncü taraf uygulama mağazası desteğinden yararlanamayacağı anlamına geliyor.

Ayrıca, yıl sonunda AB kullanıcılarının karşısına çıkacak olan Epic Games Store, sadece kendi oyunlarına ev sahipliği yapmayacak. Oyun geliştiricileri isterlerse kendi oyunlarını da bu mağazaya ekleyebilecek. Böylece App Store ve Google Play Store'un yerini bir oyun mağazası almış olacak.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri