Eski nesil nesil işletim sistemi kurarken neye dikkat etmeliyiz ?

jahknight

60 FPS
Dostlar en öncelikle dikkat etmeniz gerken husus Donanım uyumuluğudur
Eski işletim sistemleri yeni donanımlarla bazen çalışmaz özellikle Anakart ,CPU, Ram ve SSD/HDD sürücleri eski sistemlere uymulu olmalıdır örnek olarak Windows xp modern NVMe SSD ler tanımaz eski Sata 2.0 modelli şartır

bir sonraki husus ise Sürücü kısacası Drive uyumudur
eski işletim sistemleri modern donanımlar için sürücü bulamaz kurulumdan önce anakartınızı ve ekran kartınızın içindeki sistemle uyumlu sürücler indirip hazır tutmak da fayda vardır
özellikle ağ kartı ve sürücüsü kirik kurulumdan sonra internet bağlantısı olmazsa driver yüklüyemesiniz

bir sonraki husus BIOS ve UEFI ayarlarıdır
eski OS ler UEFI modunu desteklemeyebilir bazen lagcy / CSM moduna geçmek gerekebilir dostlar
Secure Boot varsa kapatınız
SATA modu ve AHCI yerine IDE veya Legacy modunda olabilir !

bir sonraki önemli konu ise Disk bölümleridir
eski sistemlerde GPT diskleri tanımıyabilir ve MBR formatı gerekebilir kurulumdan önce diski yedekleyio MBR e dönüşütürmek gerekebilir

Asıl önemli olan ise Güvenlik riskleridir
Eski işletim sistemleri artık Yapımcı şirket tarafından asla ve asla güncellenmez örnek (Windows xp , Windows vista Windows 8 , Windows 7 VB)

internet bağlanırsa virüs ve hack saldırısı riski yüksektir mümükünse internet bağlantısını sınırlı tutmak da fayda vardır veya sanal makına kullanmak daha doğru seçenek olucaktır

Bir sonraki konu ise Yazılım uyumluğu dur dostlar
modern yazılımlar Eski OS ler de çalışmaz officve sürümleri taraycılar Antivürisler eski sürüm olmalıdır

Önerim Şudur ki Eski işletim sistemlerini Sanal makina VirutlBox veya Hyper -V üzerinden kullanınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt