Günde Tek Öğün Yemenin Sağlığa Faydaları | Toplama Pc Forum

Günde Tek Öğün Yemenin Sağlığa Faydaları

Eda Akkas

Başlangıç
Katılım
30 Nis 2024
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
OMAD Diyeti Nedir?

Çoğumuzun tereddüt ve önyargı ile okuyacağı bu başlıktan sonra kafamızdan "ben asla günde tek öğün yiyerek dayanamam" düşüncesi geçebilir. Fakat aynı zamanda OMAD adı ile de bilinen bu yöntem sanılınanın aksine sağlıksız ve sürdürülebilirliği olmayan bir kilo verme taktiğinden çok daha fazlası. İnsan sağlığı her şeyden önemlidir ve bu yöntemin Alzheimer ve Parkinson gibi yaşa bağlı nörolojik bozukluklarla savaşmaya yardımcı olduğu bildirilmiştir. Peki günde tek öğün beslenince vücudumuzda başla neler oluyor?
Otofaji olarak da bilinen vücut toksinlerinden ve hasarlı hücrelerimizden arınmamıza yardımcı oluyor. Günde tek öğün beslendiğimiz zaman sindirim organlarımız da rahat bir nefes alıyor ve daha sağlıklı işlemeye başlıyorlar. Düşünülenin aksine bu yöntem enerji seviyenizi düşürmez, hatta arttırır. Bu vücudunuzun bir öğünde yeterli besinleri almak için çaba göstermesinden kaynaklanır.
Yalnız unutmamalıyız ki günde tek öğün yemek o öğünde istediğimiz her şeyi yiyerek sağlıklı kalabileceğimizin garantisini vermiyor. Öğünümüz sağlıklı ve büyük bir porsiyondan oluşur ise verim alabiliyoruz. Başka bir değişle öğünümüzün içinde protein ,yağ, karbonhidrat, lif, ve vitamin ihtiyaçlarımızı karşılayacak besinler bulundurmaya dikkat etmeliyiz. Aynı zamanda boy kilo endeksimizi ve diğer değerlerimizi bilip günlük su alınımını sağlamalıyız. Eğer yeterli besin değerleri alınmaz ise kas kaybı ve açlık hissi artacaktır. Fakat dengeli ve doyurucu bir öğün hazırlarsanız bu problemleri yaşamayacaksınız. İlk zamanlarda açlık hissine dayanmak zor olsa da vücut birkaç hafta içerisinde yeni düzene uyum sağlamaya başlayacaktır.
Doktorlar tarafından sıkça belirtildiği üzere OMAD diyetine başlamadan önce mutlaka değerlemize baktırmalı ve doktorumuz ile konuşmalıyız.
Sağlıklı ve doyurucu bir öğün örneği aşağıdaki resimde mevcuttur.


Screen Shot 2024-05-09 at 3.53.47 PM.png
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri