Haber - HarmonyOS: Huawei'nin Küresel Arenada Yükselişi ve Android ile Rekabeti | Toplama Pc Forum

Haber HarmonyOS: Huawei'nin Küresel Arenada Yükselişi ve Android ile Rekabeti

1713955486261.png

Huawei, Mate 60 serisinin başarısı da dahil olmak üzere akıllı telefon pazarında önemli başarılar elde etti. Çin'deki kullanıcı tabanını büyütmeye devam eden Huawei'nin HarmonyOS ile çok daha büyük ölçekli planları var. Şirket, küresel olarak iOS ve Android'e meydan okuyacak kendi işletim sistemini oluşturmak istiyor.

Huawei'nin HarmonyOS'u küresel pazarda büyümeye hazırlanıyor
Huawei Başkanı Eric Hsu, HarmonyOS Next ile Android desteğinin kesileceğini açıkladı. Bu, birçok popüler uygulamanın artık HarmonyOS'ta kullanılamayacağı anlamına geliyor. Ancak Xu, yıl sonuna kadar en çok kullanılan 5.000 uygulamayı belirlemeyi ve bunları tamamen HarmonyOS uyumlu hale getirmeyi umduğunu söyledi.

1713955551876.png

Huawei'nin açıklamasına göre bu sayede cihaz deneyimini geliştirmek için ihtiyaç duyulan uygulama havuzu karşılanmış olacak. Başkan Xu, şirketin geliştiricileri HarmonyOS'a uygulama katkısında bulunmaya teşvik ettiğini söyledi.

HarmonyOS'un büyüyen uygulama ekosistemi, işletim sisteminin küresel pazarda önünü açmasına yardımcı olabilir. Microsoft'un Windows Mobile ile karşılaştığı zorluklar göz önüne alındığında Huawei, iOS ve Android'e güçlü bir rakip olmak istiyor.

Şirket ayrıca HarmonyOS Next ile büyük değişikliklere hazırlanıyor. Paylaşılan görsellere göre bazı uygulamalar ve veriler bulut depolama alanından çekilebilecek. Android desteğinin kaybolması, uygulamalar ve veriler açısından kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek gibi görünüyor.

1713955568387.png

Huawei'nin HarmonyOS konusundaki çabaları şu ana kadar Çin ile sınırlı. Konferanstaki çabaların Avrupa ve ABD gibi diğer pazarlara da yayılması gerekiyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri