Haber Hatay da yaşanan kan dolduran olay !

Ekli dosyayı görüntüle 1011

“10 yaşındaki Amiri diri diri toprağa gömüp ölüme terk eden cani dayının ilk ifadesi ortaya çıktı!”

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kayıp olarak aranırken başından yaralı ve vücudunun bir kısmı toprağa gömülü bulunan Suriye uyruklu Amir A.’nın yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü açıklandı. Hayati tehlikeyi atlatan Amir’in olayla ilgili tutuklanan dayısı Muhammed Eldavut’un ifadesi ortaya çıktı.

Reyhanlı ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan Suriyeli Amir, 5 Aralık’ta eğitim gördüğü Mehmet Belkız Büyükvelioğlu İlkokulu’ndan geri dönmemesi üzerine ailesi tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na gidilerek kayıp başvurusunda bulunuldu. Jandarmanın başlatıp sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan jandarma ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyip Amir’in en son dayısı Muhammed Eldavut ile birlikte Reyhanlı Baraj Gölü’ne gittiğini tespit etti. Eldavut, yeğeninin nerede olduğuna dair bilgisinin olmadığını ileri sürdü. Ekipler çalışmalarını Reyhanlı Baraj Gölü ve çevresinde yoğunlaştırdı. Gece, vücudunun bir kısmı toprağa gömülü, başı yaralı ve üzerinde taş bulunan Amir A. baygın halde bulundu. Hemen taşlar temizlenip toprak altından çıkarılan Amir, Reyhanlı Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi ve yoğun bakımda ameliyata alındı.

Dayı Muhammed Eldavut ise jandarmadaki ifadesinin ardından Reyhanlı Adliyesi’ne sevk edildi. Eldavut, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen dayı ifadesinde, “Ben çocuğu okuldan alıp beraber Reyhanlı Baraj Gölü yakınlarında fıstık toplamaya gittik. Buradaki bir ağaca çıkıp düştü. Korktuğum için kaçtım. Toprağa gömmedim, üzerini örtmedim. Ne olduğunu bilmiyorum.” dedi.

Yoğun bakımda tedavisi süren Amir A.’nın hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi. Yoğun bakımda oğlundan gelecek iyi haberleri bekleyen baba Muhammed A., dayının bunu neden yaptığını bilmediğini belirtti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt