İnsan Kaynakları Yönetiminin Kapsamlı Yaklaşımı | Toplama Pc Forum

İnsan Kaynakları Yönetiminin Kapsamlı Yaklaşımı

semayavuzturk

Başlangıç
Katılım
10 Mar 2024
Mesajlar
38
Tepkime puanı
5
Dünyamız ve çalışma hayatı her gün değişiyor. Haliyle bu değişime bağlı olarak talep ve ihtiyaçlar farklılaşıyor.

Farklılaşan tüm bu ihtiyaç ve taleplere göre ihtiyaçlar ve isteklerde değişiyor.

Yönetim şekilleri de bu değişime ayak uyduruyor.

İnsan kaynakları yönetimi herhangi bir toplulukta, kişiye ve çevreye faydalı olacak şekilde bulunulan yerin yasalarına ters düşmeyecek şekilde etkili yönetilmesini sağlayan fonksiyonların ve çalışmaların bütünüdür.

İnsan kaynakları yönetimi, temel olarak kurumlardaki işe alma süreçleri, nitelikli çalışan kaynağı yaratılmasını ve var olan çalışan kaynağını verimli bir biçimde kullanılmasını sağlayan yöntemler ve süreçler bütünüdür.

İnsan kaynaklarını sadece kendi başına ve kendi içinde bir bölüm olarak değil de çalışanlar ile iletişim halinde olan, sürekliliğin söz konusu olduğu bir merkez olarak düşünebiliriz.

Her personelin Bilgi, deneyim, karakter ve performans gibi öznel detaylarının bir arada toplanmasıyla oluşan insan kaynakları, çalışanların ortaya çıkardığı hem birey hem eylem yönünden kompleks oluşumunu meydana getirmektedir.

Çalışana işe alım sürecinden, çalıştığı tüm zamana ve işten ayrılma dönemine kadar tüm süreçlerde eşlik eden insan kaynakları, alt ve üste mertebe fark etmeksizin tüm personel için uygular.

İnsan kaynakları yönetimi, personel seçme ve yerleştirme, iş verimliliği, iş planlaması, insan kaynakları planlaması, mülakat, bordrolama, özlük işleri, çalışan ilişkileri gibi birçok süreci içeren bir terimdir.

İş yerlerinde daha verimli bir ortam oluşturulması için çalışır.insan-kaynaklari-egitimi-dersleri-nelerdir.jpg
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri