Jira Nedir? | Toplama Pc Forum

Jira Nedir?

Burcu

Başlangıç
Katılım
18 Nis 2024
Mesajlar
7
Tepkime puanı
2
1720265749259.png

JIRA, Atlassian Inc. tarafından geliştirilen Proje ve Süreç Yönetim aracıdır. Bu araç şirketler tarafından hem iş akış süreçlerini takip etmek hem de müşterilerin veya kullanıcıların isteklerine, sorun ve hatalara çevik(agile) metodolojiler ile yanıt vermek amacıyla kullanılır. Her ekibin hedeflere ve önceliklere uyum sağlaması, işi takip etmesi ve iş birliği yapması ve birlikte harika bir şey inşa etmek için ihtiyaç duydukları iç görüyü edinmesi için paylaşılan bir alan sunmaktadır.

JIRA bir takımın kaynaklarını ve bilgi varlıklarını aynı platformda bir araya getirmesini sağlar. Bu durum bir takımın üyelerinin günlük işlerine harcadıkları eforu minimize ederek verimi arttırır. Kompleks aktiviteler için farklı departmanların bir araya gelmesi herkesin JIRA’yı kullandığı durumlarda çok daha kolay hale gelir.

1720260838677.png
Jira, görevler oluşturmanıza, görevler hiyerarşik yapısında düzenlemenize, sprint planlaması yapmanıza ve işi ekibiniz arasında dağıtmanıza olanak tanır. Tüm bu seçenekler, ekibin kapasitesini ölçmek, sürümleri planlamak, yol haritaları ve Gantt çizelgeleri hazırlamak için kullanılabilir. Bu da yönetimin zaman çizelgesini anlamasına ve süreci gerçeğe daha iyi uyacak şekilde ayarlamasına yardımcı olur.

Her sorunun ilerleyişini anında görebilir, öncelikleri belirleyebilir, yorum yapabilir ve tam şeffaflığı koruyabilirsiniz.
Jira’nın güçlü izin seçenekleri, farklı ekipler ve kişiler için ayrı izinler ayarlamanıza ve ekiplerin projelerinin sağlığının temel göstergelerini izlemelerine yardımcı olacak güçlü Panolar ve Gösterge Panoları hazırlamanıza olanak tanır.

Jira’daki Agile, proje yönetimi modülleri sorumlu ve yöneticilere proje sürecindeki engelleri ortadan kaldırmak ve takımın üretkenliğini arttırmak ve gelişim noktalarına odaklanmak için birinci sınıf bir ortam sağlar.

JIRA’nın En Temel Amaçları:
  • Sorun ve Hata Kayıtları,
  • Sorun ve Hata Takibi,
  • Gelişmiş Proje Yönetimi,
  • Derinlemesine Çevik(Agile) Raporlama,
  • Çevik(Agile) Yol Haritası Çıkarma,
  • Koşu(Sprint) Planlaması.

Artıları/Eksileri​

  • Artıları
    +3000’den fazla uygulamaya entegre edilebilir.(Freshdesk, GitHub, GitLab, Zendesk, vb.)
    > +1000’den fazla eklenti.
    > Özelleştirilebilir İş Akışları
    > Gelişmiş takım iç görüleri
    > Raporlama Araçları
  • Eksileri
    Yeni başlayanlar için biraz karışık
    > Rakiplerine göre çok daha pahalı
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri