Kodlama, Yapayzeka, Oyun için Kasa Toplama (RTX 5070 Ti Super)

Bütçeniz Nedir?
90000
En fazla 90k ya sadece bir kasa ve kasayı daha uyguna gelmesi için kendim toplamak istiyorum. Ayrıca montajda nelere dikkat etmem gerekir belirtebilirsiniz de.

5070 ti süper(tahmini 65.000₺)in 24gb vram i benim için önemli olduğundan bu ekranı kartından tam verim alabileceğim bir sistemi hedefliyorum. İyi bir fikir mi bilmiyorum ama belki 5080 de düşünebilirim :D

Önceliğim oyun kalitesi ama bir yandan da yapayzeka geliştirmelerine girişte sorun çıkarmayacak bir sistem olsun istiyorum. Kodlama için de uygun olması gerekiyor tabi.

Genel kullanımım: Yüksek: Kodlama, Orta: Yapayzeka, Düşük: Oyun

Kalite öncelikleri: Yüksek: Kodlama, Orta: Oyun, Düşük: Yapayzeka

Her türlü önerinize açığım, iyi forumlar.

En fazla 90k ya sadece bir kasa ve kasayı daha uyguna gelmesi için kendim toplamak istiyorum. Ayrıca montajda nelere dikkat etmem gerekir belirtebilirsiniz de.

5070 ti süper(tahmini 65.000₺)in 24gb vram i benim için önemli olduğundan bu ekranı kartından tam verim alabileceğim bir sistemi hedefliyorum. İyi bir fikir mi bilmiyorum ama belki 5080 de düşünebilirim :D

Önceliğim oyun kalitesi ama bir yandan da yapayzeka geliştirmelerine girişte sorun çıkarmayacak bir sistem olsun istiyorum. Kodlama için de uygun olması gerekiyor tabi.

Genel kullanımım: Yüksek: Kodlama, Orta: Yapayzeka, Düşük: Oyun

Kalite öncelikleri: Yüksek: Kodlama, Orta: Oyun, Düşük: Yapayzeka

Her türlü önerinize açığım, iyi forumlar.
5070 Ti Super modeli varsaydığın gibi 65 bin liradan çıksa bile bunu besleyebilecek olan en mantıklı işlemci AMD Ryzen 7 5800x ve üzeri olacak. Ki bu da 15-20 bin lira bir maliyete sebep olacak. Ufak bir matematik yaparsak 80-85 bin liran sadece işlemci ve ekran kartına gitmiş oluyor. Geriye kalan 5-10 bin lira ile diğer parçaları alabileceğini düşünmüyorsundur umarım ki.

Ayrıca son dönemlerdeki ram ve ekran kartı fiyatlarındaki artış ile tahminen 5070 Ti Super satışa çıktığında senin bütün bütçeni kapatabilir bile.

90 bin lira bütçe ile 5070 Ti bile biraz hayal ne yazık ki.

5070 Ti Super modeli varsaydığın gibi 65 bin liradan çıksa bile bunu besleyebilecek olan en mantıklı işlemci AMD Ryzen 7 5800x ve üzeri olacak. Ki bu da 15-20 bin lira bir maliyete sebep olacak. Ufak bir matematik yaparsak 80-85 bin liran sadece işlemci ve ekran kartına gitmiş oluyor. Geriye kalan 5-10 bin lira ile diğer parçaları alabileceğini düşünmüyorsundur umarım ki.

Ayrıca son dönemlerdeki ram ve ekran kartı fiyatlarındaki artış ile tahminen 5070 Ti Super satışa çıktığında senin bütün bütçeni kapatabilir bile.

90 bin lira bütçe ile 5070 Ti bile biraz hayal ne yazık ki.
Peki belirttiğim durumlar için örnek bir toplama öneriniz var mıdır?

Peki belirttiğim durumlar için örnek bir toplama öneriniz var mıdır?
Bütçene uyacak donanımları tek tek topladığımda hemen hemen 90-95 bin lira bandında RTX 5070 12 gb modeline sahip bir sistem alınabiliyor. Bütçenden tasarruf edebilmen için bu donanımlara sahip hazır sistemleri inceledim.

Aşağıdaki sistem hem bütçene hem de isteklerine uygun. Parçaların piyasadaki alternatiflerinin toplam fiyatı 90 bin lirayı geçiyor. Bu sistemi tercih ederek 9-10 bin lira tasarruf etmiş olacaksın.

Bütçene uyacak donanımları tek tek topladığımda hemen hemen 90-95 bin lira bandında RTX 5070 12 gb modeline sahip bir sistem alınabiliyor. Bütçenden tasarruf edebilmen için bu donanımlara sahip hazır sistemleri inceledim.

Aşağıdaki sistem hem bütçene hem de isteklerine uygun. Parçaların piyasadaki alternatiflerinin toplam fiyatı 90 bin lirayı geçiyor. Bu sistemi tercih ederek 9-10 bin lira tasarruf etmiş olacaksın.

Evet bunu görmüştüm biraz da o yüzden toplamalar daha ucuza gelir diye bildiğimden 90k sınır koymuştum. Gerçekten çok güzel duruyor üstüne bir de mac mini m4 base modelini(26.000tl) alıp macOS sistemini keşfetmek istediğim için 111k lık toplam bütçeme uyuyor.

Mac mini m4 256gb: https://www.mediamarkt.com.tr/tr/pr...pu-and-10core-gpu-16gb-256gb-ssd-1241326.html
Almak isteyen varsa diye bırakayım dedim, pozitif teknolojinin eğitim indirimli halinden 3k daha ucuza veriyor.

RTX 5070 super i beklemek daha iyi olur mu hem belki normal 5070 in fiyatı düşebilir bakımından hem de belki yeni gelecek super kartıyla da yakın fiyatlı bir sistem toplanabilir diye

Son düzenleme:
RTX 5070 super i beklemek daha iyi olur mu hem belki normal 5070 in fiyatı düşebilir bakımından hem de belki yeni gelecek super kartıyla da yakın fiyatlı bir sistem toplanabilir diye
Şu dönemde beklemek çok da mantıklı olmaz diye düşünüyorum. Yeni gelecek olan kart dediğim gibi bütçenin çok büyük bir kısmını kapatacak. O yüzden ne kadar içten içe istesen bile 5070 Ti Süper içeren sistemler 100-120 bin lira bandında olacaktır.

5070'in fiyatının düşme konusuna gelirsek de bu zaten Türkiye'de yaşayan birisi için uçuk bir hayalken bir de dünya genelinde bilgisayar donanımlarının fiyatları çok hızlı bir şekilde artıyor. Şu anki fiyatın yarına kadar bile aynı kalacağının garantisi yok kısaca.

Anladım. Hızlı ve kaliteli yanıtlar için teşekkür ederim. Bu fiyatlara herhangi bir parçası bile daha iyi olan bir sistem (mesela rgb hiç önemli değil benim için, görsellik de önemli ama benim bu aralar aradığım sadece güç) görüp buraya atarsan mutlu olurum.
İyi günlerin olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt