Haber - Kredi Kartı Ödemelerini Reddeden ve IBAN'a Havale Talep Eden İşletmelere Darbe: Vergi Müfettişleri Alıcılara Ceza Uygulayacak | Toplama Pc Forum

Haber Kredi Kartı Ödemelerini Reddeden ve IBAN'a Havale Talep Eden İşletmelere Darbe: Vergi Müfettişleri Alıcılara Ceza Uygulayacak

Kredi kartıyla ödeme yapmayı reddedip IBAN'a havale talep eden kişilere karşı yeni soruşturmalar başlatıldı. Banka hesaplarını takip eden vergi müfettişleri, sürekli farklı kişilerden havale alan banka hesap sahiplerine cezai işlem uygulayacak.


Son dönemde bazı şirketlerin vergi kaçırmak amacıyla fiş ve fatura düzenlememek için müşterilerinden IBAN üzerinden tahsilat yapmaya çalıştığı ortaya çıktı. Hürriyet'in haberine göre, bu durum KDV, gelir vergisi ve kurumlar vergisi açısından vergi kayıplarına yol açıyor.


Kaynaklar, mal veya hizmet alımı karşılığında IBAN hesabına para aktarılan kişinin de yasadışı faaliyetlerde bulunması halinde, bu hesaba para aktaran tüm kişilerin aynı suçtan yargılanma riski bulunduğuna dikkat çekti. Örneğin, bir vatandaşın para gönderdiği IBAN'ın yasadışı kumar faaliyetleri yürüten bir güzellik merkezi olabileceği kaydedildi.


Finans yetkilileri vatandaşları "aynı zamanda, alınan mal veya hizmetler için fatura veya makbuz alınmazsa, bir tüketici şikayetine dayanak oluşturacak hiçbir belge olmayacağı" konusunda uyarıyor.


IBAN üzerinden ödemeler
Kaynaklar, bu durumun başta küçük esnaf olmak üzere tüm sektörlerde yaygın olduğunu vurgulayarak, özellikle stok sorunu olmadığı için müşterilere IBAN üzerinden ödeme yapmaları talimatı verilen hizmet sektöründe karşılıksız ödeme sayısının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti.


1713002060136.png
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri