"Lotus Çiçeği: Saflığın ve Yeniden Doğuşun Sembolü" | Toplama Pc Forum

"Lotus Çiçeği: Saflığın ve Yeniden Doğuşun Sembolü"

Veronica

Başlangıç
Katılım
6 Haz 2024
Mesajlar
5
Tepkime puanı
2
Lotus Çiçeği, derin anlamlara sahip bir çiçek türüdür. Bu çiçek, Asya kültürlerinde özellikle Doğu Asya ve Hindistan'da önemli bir sembol olarak kabul edilir.
Lotus çiçeğinin kültürlere göre birçok farklı hikayesi mevcuttur. Lotus Çiçeği saflığı, ruhsal ilerlemeyi ve aydınlığı temsil etmektedir. Bu çiçeğin en dikkat çekici özelliği ise kirli suyun içinde yetişmesidir.
Bataklıklar Lotus çiçeğinin doğal yaşam alanlarıdır. Bu bitki çamurlu sulara da dayanabilir.
Lotus çiçeğini bu kadar değerli kılan ve farklı kültürlere yayılmasına olanak sağlayan şey çamurlu ve kirli sularda yetişmesine rağmen kendisi temiz ve zarif bir görünüme sahiptir.
Lotus çiçeğinin efsanevi yanları vardır bunların bazıları şunlardır:

Saflık ve Temizlik, Sadakat ve Sevgi.
Saf ve temiz olmasının nedenine yukarıda da değinmiştim. Suyu kirli olabilir ama kendisi daima saf ve durudur.

Sadakat ve Sevgi özelliğine gelince Lotus çiçeği sevginin sembolü olarak kabul edilir. Bunu anlatan Vietnamlı bir efsane vardır. Bu efsaneye göre bir zamanlar Vietnamlı bir genç kız ve bir çocuk arasında yasak bir aşk vardı. Genç kız, ailesi tarafından başka bir adamla evlenmeye zorlanırken, genç adam, kalbinin kırılmasına dayanamayıp ölür. Genç kız, acısını suya atlayarak sona erdirir ve bir lotus çiçeği olarak yeniden doğar. Bu nedenle, lotus çiçeği, sevgi ve sadakatin sembolü haline gelir.

Lotus Çiçeğini önemli kılan bir neden de insana benzemesidir tabii ki bu benzeme mecazendir. Lotus çiçeği kirli sularda yaşamını devam ettirmesine rağmen saf ve duru bir halde kalabilmektedir. İnsan da yaşamındaki karşılaştığı zorlukları, problemleri, kötü geçen gününü ve ruhsal değişimlerini bu kirli suya benzetebilir su ne kadar bulanık ve kirli gözükse de içinde bir Lotus çiçeğini büyütmektedir yani hayatlarımızda bulanık sular olabilir bazen sular bulanır insan bu esnada kendisinin kaybolduğunu ne yapacağını bilemediği durumlar olabilir ama bu yaşananların kişiyi her zaman kötü bir yere getireceği anlamı taşımaz. İnsanlar, yaşamlarında deneyimledikleri zorluklar ve karmaşa içinde bile içlerindeki saflığı koruyabilirler. Kirli suların Lotus çiçeğini büyüttüğü gibi kişilerin zor zamanları da kişiyi daha güçlü bir versiyonuna hazırlayarak tekrardan çiçek açmasını sağlar.

Lotus Çiçeği.jpg
 
İnsan bu hayattaki lotus cicegini kaybedince anlıyor bazı seyleri
 
Eğer bir daha açmamak üzere yerinden koparıldıysa geri döndürmek pek mümkün olmayacaktır lakin koparmak yerine her gün özenle bakılsaydı, incitmeden zor koşullara rağmen çiçek açması beklenirse her zaman yeni lotusunuz olacaktır.
 
Eğer bir daha açmamak üzere yerinden koparıldıysa geri döndürmek pek mümkün olmayacaktır lakin koparmak yerine her gün özenle bakılsaydı, incitmeden zor koşullara rağmen çiçek açması beklenirse her zaman yeni lotusunuz olacaktır.
Sanırım kaybettigim lotusum ile kendimide kaybettim . Kim olduğumu bulduğum zamana kadar baska bi lotusunda hayatını mahvetmesem daha iyi olacak
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri