Masaüstü bilgisayar alındıktan sonra ne yapılmalı? | Toplama Pc Forum

sanjaytr_

Kalfa
Katılım
12 Şub 2024
Mesajlar
166
Çözümler
7
Tepkime puanı
23
Evet arkadaşlar bilgisayar topladıktan sonra ne yapmalıyız? gibi bir soru var. Size bunu açıklayalım.

1- Sistemi parça parça aldıysan öncelikle her şeyi doğru yere taktığından emin olarak montajını yap.

2- Güç kaynağının kablolarını olabildiğince düzgün bir şekilde yerleştir. ( Kablolama)

3- Eğer bilgisayarda işletim sistemin yoksa Direkt olarak Bios a atacaktır. Ama işletim sistemi kuruluysa F2 veya Del tuşu ile ( sizde farklı bir tuş da olabilir) Bios sayfasına giriyoruz. Bios sayfasına girince (genelde sol üst) bios sürümünün yazdığı yeri bulup sürümü bir yere not ediyoruz. Takılı olan donanımların algılandığı ve ram frekans değerlerinin doğru olduğunu gördüysek çıkış yapıyoruz.

4- Eğer ram frekansı düşükse xmp profile (asus ankartlarda d.o.c.p.) bölümünden yükseltmek istediğin frekansa yükselt. Ve kaydetmeyi unutma.

5- Eğer Windows kurulu değilse İnternet kafe gibi bir yerde Bir kurulum usb'si hazırla. YouTube da bulunan rehberlerden yardım alabilirsin.

6- Windows'u kurduktan sonra ekran kartının ve anakartın sürücülerinin son sürüm olduğunu kontrol et.

7- Sürücüleri güncelledikten sonra Anakartın sayfasından Bios sürümünü kontrol ediyoruz. Eğer güncelleme geldiyse yeni sürümü indiriyoruz.

8- Sonra Elektrik hizmetini kimden alıyorsanız o şirketin sitesinden planlı elektrik kesintisi var mı diye kontrol ediyorsunuz.( Eğer Bios güncellenirken elektrik kesilirse Anakartı servise göndermeniz gerekebilir.) Eğer planlı bi elektrik kesintisi yoksa Bios'u güncelliyoruz.

9- Bios güncellendikten sonra stres testleri (cpu-z, fur-mark, prime-95 gibi) indirip sistemi test edebilirsiniz.

10- Antivirüs programı kurun.

11- Sisteminizin yazılımsal olarak güncel olduğundan emin olun. Ara ara kontrol edin.

12- Eğer az tozlanacak bir yerde duruyorsa ( masanın üstü yanı gibi ) 6 ayda bir , tozlanacak bir yerde (masanın altı gibi ) 3 ayda bir sistemin içini tozlardan arındırın.

13- Bazı kişiler Termal macun yenileme süresini 2 senede bir bazıları Her sene diyor ama Hazır sistem ise ilk yenilemeyi alındıktan 12 ay sonra sonraki her yenilemeyi 18 ayda bir yapmak en dengelisi. Sistemi kendin topladıysan 18 ayda bir termal macun yenile.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri