BLOG - Monitördeki ölü piksel nasıl düzeltilir | Toplama Pc Forum

BLOG Monitördeki ölü piksel nasıl düzeltilir

sanjaytr_

Uzman
Katılım
12 Şub 2024
Mesajlar
214
Çözümler
7
Tepkime puanı
24
resim_2024-08-11_223049821.png
Ekranların baş belası olan ölü pikseller, bazen çok belirgin şekilde olsalar da her zaman bu kadar belirgin olmuyorlar. Monitörünüzde ölü piksel olup olmadığını bilmek sorunu çözmek için gerekli olsa da çok moral bozucu olabiliyor.

Ölü Piksel ne?​


Ölü piksel, dijital ekranlarda (örneğin, LCD, LED, veya OLED ekranlar) bulunan bir pikselin arızalanması sonucu meydana gelir. Normalde her piksel, üç alt pikselden oluşur: kırmızı, yeşil ve mavi (RGB). Bu alt pikseller, renkli bir görüntü oluşturmak için farklı seviyelerde ışık yayar. Ölü piksel ise, bir veya daha fazla alt pikselin sürekli olarak kapalı kalması veya aynı renkte sıkışması durumunda ortaya çıkar. Bu durumda, ekranın o bölgesinde bir siyah veya sabit bir renkli nokta görülür.

Garantisi var. Değiştirelim gitsin​


Ne yazık ki, ölü pikseller genellikle ekranın üretim aşamasında meydana gelen hatalar nedeniyle oluşur, ancak zamanla da ortaya çıkabilirler. Ekran üreticileri genellikle belirli bir sayıda ölü pikselin normal olduğunu kabul eder ve bu durumda ekranı değiştirmezler. Ancak, bir ekran üzerinde çok sayıda ölü piksel varsa, bu ciddi bir kalite sorunu olarak değerlendirilebilir.

Nasıl kontrol edebiliriz?​


Ölü pikselleri bazen çıplak gözle görmek çok zordur. Bunun için yapılmış özel siteler var. Tabii ekranda hangi pikselin çalıştığını otomatik algılamaları mümkün değil. Fakat sizin görmenizi kolaylaştırmaları mümkün. Biz de sizin için bunu yaptık. Buradan ölü piksel testine ulaşabilirsiniz. Ekranınızı her renkte dikkatli şekilde tarayın. (Size ufak bir tavsiye: Başlamadan önce ekranı silin. Küçük tozları görerek kafayı yiyebilirsiniz.)

Ölü piksel var. Ne yapacağım?​

ölü piksel örneği


Çoğu kişi ekranında ölü piksel olduğunu fark ettiğinde ya onunla yaşamaya alışıyor ya da garantiye göndererek şansını deniyor. Fakat bunlardan daha basit bir yol var. Bazı ölü pikseller piksellerin tembelleşmesinden kaynaklanabiliyor. Bu durumda o pikselin çalışması için bir şeyler yapabiliriz. Toplama Pc olarak oluşturduğumuz özel yazılım sayesinde tembel piksellerinizin tekrar çalışması mümkün (Ne yazık ki %100 garantili değil). Özel yazılımımıza buradan veya Ölü Piksel Testinin sonundan ulaşabilirsiniz.

Bizi desteklemek için bu yazıyı arkadaşlarınıza gönderebilir ve forumumuzu ziyaret edebilirsiniz.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri