Haber - Necmettin Erbakan Akyüz Olayı, "Dünya şampiyonluğundan daha gurur verici bir şekilde taşıyacağım o cezayı" Sözleriyle Nasıl Gündem Oldu? | Toplama Pc Forum

Haber Necmettin Erbakan Akyüz Olayı, "Dünya şampiyonluğundan daha gurur verici bir şekilde taşıyacağım o cezayı" Sözleriyle Nasıl Gündem Oldu?

rumy.sr

Başlangıç
Katılım
27 Mar 2024
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Necmettin Erbakan Akyüz, geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde Türkiye’de gerçekleşen Avrupa Şampiyonası’nda, Wushu Kung Fu dalında birincilik kürsüsüne çıkmıştı. Ödül aldığı sırada yanında getirmiş olduğu Filistin bayrağını açarak tek kişilik bir protesto gerçekleştirmiş, ardından yaptığı dabke dansı ile de tüm dikkatleri üzerine toplamıştı.

Dabke, İsrail soykırımına karşı 2018’de direnen ve o tarihteki protestoda İsrailli asker-lerin öldürdüğü Filistinli Abdul Hakim’in özgürlük ve dik duruş sembolü olarak yaptığı danstır. 7 Ekim'den sonra dünya gündeminde oldukça yer edinen ve Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu'nun 'siyasi hareket' olarak nitelendirdiği bu dans ile kendisine soruşturma açılmasına neden oldu.

Necmettin Erbakan Akyüz, yapmış olduğu açıklamalarda "O video bütün dünya tarafından paylaşıldı desteklendi tabi, iyi veya kötü yorumlar da alındı tehditler de yapıldı özellikle Avrupa federasyonundan ve üyeleri tarafından birçok kişi tepki verdi yapılan siyasi denildi. Filistin'in haksız olduğuyla alakalı düşünceye sahip Avrupa ülkeleri yapmış olduğumuzun yanlış olduğunu söylediler biz tabii geri durmadık ödüllerimizin, madalyalımızın, şampiyonluklarımızın geri alınacağını alınabileceğini soruşturma başlatılabileceğini, Spor Tahkim Mahkemesi'ne gidebilecekleri şeklide şeyler söylediler." sözlerine yer verdi.

Necmettin Erbakan Akyüz yaptığı davranışın spor hayatına mâl olabileceğinin de farkında olarak sosyal medya üzerinden, vermiş olduğu bir diğer cevapla yeniden gündeme gelerek pek çok kesimin takdirini toplamış oldu.

"Soruşturma açmak, şampiyonlukları almak, ceza vermek… Dünya, Avrupa ne şampiyonluğum varsa elimden alın. Beni bunlarla korkutup geri adım attırabileceğinizi düşünüyorsanız, aklınızı peynir ekmekle yemişsiniz gerçekten. Bebek katillerine karşı yapmış olduğum protestoyu kalkıp, ‘bizim değerlerimize aykırı böyle şeyler’ diyerek soruşturmak açmak. Senin değerin yok. Ne değeri? Ne vicdan, ne insanlık, ne haysiyet… Hiçbir şey yok sizde. Aşağılıksınız! Aşağılık bile değilsiniz, seviyeniz bile yok sizin. Almazsanız da, ceza vermezseniz de adam değilsiniz ulan!. Dünya şampiyonluğundan daha gurur verici bir şekilde taşıyacağım o cezayı."

5.jpg


İnstagram hesabında paylaşmış olduğu gönderisinin altına yazmış olduğu bir diğer yazısı ise aşağıdadır:

"Gelelim benim açıklamama:
Verdiğim rahatsızlıktan ötürü kendimle gurur duyuyorum, pişman değilim bir daha fırsatım olursa yine yapacağımı da açıkça burada söylemiş bulunayım. Ceza verebilir, şampiyonluklarımı elimden alabilirsiniz, umurumda değil, o hareketi ve paylaşımları yaparken spor hayatımın bitmesini göze alarak yaptım.
K*til savunucularına söyleyeceklerim; İnsan olana ağır gelecek laflarım size dokunmaz, siz bırakın insan olmayı ya da değerinizin olmasını, ar, namus, şeref, onur, vicdan, merhamet, haysiyet sahibi olmadığınızı, bebek k*tili ter*rist isr*ili savunarak göstermiş oldunuz, ben gerekirse sporu bırakırım ama davamı, şerefimi, karakterimi bırakmam, verilecek kararların benim nezdimde hiçbir kıymeti yoktur.

NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN. "


Kazanmış olduğu madalya ve şampiyonluklarının geri alınma tehlikesine rağmen geri adım atmayarak kararlılığını yeniden gözler önüne serdi. Milli sporcumuzun bu zamana kadar ülkemize kazandırmış olduğu tüm şampiyonlukları için tebrik eder hayatında dik duruşundan da sağlam başarılara yer vermesini dileriz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri