[Öneri] Rütbe etiketlerinde yalnızca en yüksek rütbe gözükebilir

pedroz_1999

Uzman Çavuş
Şu anda bir kullanıcı, forum içerisinde kaç yetkiye sahipse hepsinin etiketi mesajlarının yanında alt alta olacak şekilde gözükmekte. Ancak bu durum bence kalabalığa ve karmaşaya yol açıyor. Şu anda görselle desteklemek gerekirse tam olarak şu şekilde gözüküyor:
1773124579105.png

İkinci bir örnek ise şu şekilde:
1773124694079.png

Bir yönetici aynı zamanda destek taleplerine de bakabilir, haber girdileri de oluşturabilir. Moderatör olan bir kullanıcı da aynı zamanda kayıtlı bir üye de olduğu için, "kayıtlı üye" etiketi fazlalık durumuna düşmektedir. Bu etiketlerin ayrıca belirtilmesi kalabalık yaratmakta ve kısa olan mesajlarda dahi mesaj başına ayrılan kutunun büyümesine sebep olmaktadır. Tavsiyem, en yüksek yetkiye göre olan etiket görünür olmalı ve devamı gizlenmelidir.

Şu anda bir kullanıcı, forum içerisinde kaç yetkiye sahipse hepsinin etiketi mesajlarının yanında alt alta olacak şekilde gözükmekte. Ancak bu durum bence kalabalığa ve karmaşaya yol açıyor. Şu anda görselle desteklemek gerekirse tam olarak şu şekilde gözüküyor:
Ekli dosyayı görüntüle 1271

İkinci bir örnek ise şu şekilde:
Ekli dosyayı görüntüle 1272

Bir yönetici aynı zamanda destek taleplerine de bakabilir, haber girdileri de oluşturabilir. Moderatör olan bir kullanıcı da aynı zamanda kayıtlı bir üye de olduğu için, "kayıtlı üye" etiketi fazlalık durumuna düşmektedir. Bu etiketlerin ayrıca belirtilmesi kalabalık yaratmakta ve kısa olan mesajlarda dahi mesaj başına ayrılan kutunun büyümesine sebep olmaktadır. Tavsiyem, en yüksek yetkiye göre olan etiket görünür olmalı ve devamı gizlenmelidir.
Destek ekibi rolü destek taleplerine bakan bir rol değil. İnsanlara teknik destek vermesi forum tarafından onaylı olan kullanıcılara verilen bir rol. Yani tüm yöneticiler destek ekibi rolüne sahip olmayacak.
Aynı şekilde haber editörü rolünün de görevleri farklı. Yani yönetici olan herkes forum tarafından haber yazmak için yetkilendirilmiş kişiler olmayacak.
Bu iki rol bu ayrımların karışmaması adına önemli.

Kayıtlı üye rolüne gelecek olursak da bizim diğer forumlardan farkımız aslında bu. Yönetici ya da Moderatör olsak da biz de bu forumda bir üye olarak bulunuyoruz. Diğer forumların aksine burada bir aile gibi olmayı amaçlıyorum. O yüzden dün kayıt olmuş bir kullanıcı ile senin ya da benim bir farkım olmamasını amaçlıyorum. Eğer kayıtlı üye rolünü kendimizden kaldırırsak diğer forumlar ile aramızda bir fark olmayacak. Yine üye-yönetici ilişkisine dönüşecek.

Üyelere verilen değeri anlıyor ve oldukça doğru buluyorum. Ancak tüm rütbelerin alt alta sıralanması, bir kullanıcıya ait mesajın bir konu görüntülerken sayfada ciddi bir alan kaplamasına sebep oluyor. Bu ise kullanışlılığı bir tık olumsuz etkiliyor. Sorun sadece rütbelerde değil aslında, uzun imzalarda da aynı problem yaşanıyor. Hatta bu nedenle farklı forumlarda imza için en fazla 3 satır gibi limitler belirliyorlar.

Rol dağılımının tam olarak nasıl işlediğine dair siz bir açıklama yapana kadar bilgim yoktu, zira haber editörü ya da yönetici olarak bir tek sizi görüyorum. Discord sunucu moderatörü misali tüm rütbeleri kendinize verdiniz diye düşünmüştüm :) Destek ekibi rütbesi de dışarıdan bakınca destek taleplerine bakan görevlilere ait bir rol gibi gözüküyordu. Teknik destek sunmakla görevli ayrı bir kadro olduğunu da yeni keşfettim :)

Yani uygulayıp uygulamamak size kalmış, iki türlü de aynı işlevi görecekler ama yer tasarrufu açısından rütbeler için ikon tipi bir belirteç kullanılsa daha iyi olabilir. Mesela kırmızı Toplama Pc logosu yönetici, lacivert Toplama Pc logosu destek ekibi, açık mavi Toplama Pc logosu moderatör, yeşil Toplama Pc logosu haber editörü ve gri Toplama Pc logosu kayıtlı üye şeklinde. Bunlar, muhtemelen yan yana rahatça sığacakları için tek satırlık yer kaplayıp yine aynı işlevi göreceklerdir diye düşünüyorum. Tabii kullanılan eklenti ya da XenForo buna müsaade ediyor mu bilgim yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Geri
Üst Alt