Haber - OpenAI Kendi NPU'larıyla Yapay Zeka Donanım Pazarına Girerken NVIDIA Rekabetle Karşı Karşıya | Toplama Pc Forum

Haber OpenAI Kendi NPU'larıyla Yapay Zeka Donanım Pazarına Girerken NVIDIA Rekabetle Karşı Karşıya

Yapay zekâ alanında önemli bir oyuncu olan OpenAI, kendi yapay zekâ donanımını üretmeye hazırlanıyor. Şirket, özelleştirilmiş çözümler üretmek için NVIDIA gibi diğer şirketlerin donanımlarına olan bağımlılığından uzaklaşmayı hedefliyor.

Open AI, kendi işlemcilerini üretmek için görüşmelere başladı.
Tom's Hardware tarafından paylaşılan habere göre, OpenAI şu anda kendi yapay zekâ işlemcilerini üretmek için görüşmeler yapıyor. Bu işlemciler muhtemelen Sinir Ağı İşleme Birimleri (NPU'lar) olacak.


NPU'lar yapay zeka ile ilgili görevler için hazırlanmış işlemcilerdir ve yapay zeka bilgisayarlarında bulunurlar; tıpkı GPU'ların işlemcileri grafik işleme görevlerinden kurtarması gibi, NPU'lar da yapay zeka işlemleri için özel olarak tasarlanmıştır ve böylece işlemcileri bilgi işleme görevlerinden kurtarır.



Bu plan gerçekleşirse Open AI muhtemelen Nvidia donanımını kullanmayı bırakacak ve kendi NPU'larıyla değiştirecektir. Ayrıca donanımlarını halka sunmak isteyen şirketlere satmaya ya da kiralamaya başlayabilir; OpenAI markalı donanımları tüketici mağazalarında bulmak pek olası değil ama imkansız da değil.

NVIDIA, yapay zeka yarışında ABD'nin en değerli üçüncü şirketi olarak ortaya çıktı. Yapay zeka alanına girmek isteyen şirketler Envidia donanımı satın aldı; hatta OpenAI ve Microsoft'un yapay zeka girişimi Envidia donanımı üzerine inşa edildi.

Ancak şirketler artık NVIDIA donanımına güvenmekten kaçınmak ve kendi çözümlerini yaratmak istiyor. Ancak bu durum NVIDIA için bir sorun değil. Şirket bu donanımsal gelişmelere, mevcut sistemlerdeki GPU'ları kullanarak çözümler sunan kendi yapay zeka sohbet robotu Chat With RTX'i piyasaya sürerek yanıt verdi. Dolayısıyla NVIDIA gelecekte yapay zeka donanım pazarındaki konumunu kaybedebilecek olsa da rekabetin dışında değil.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri