Haber - Patiswiss skandalı: "Bu ürünler küflenmez" dedi. Sözlerinin sonuçları ağır oldu. | Toplama Pc Forum

Haber Patiswiss skandalı: "Bu ürünler küflenmez" dedi. Sözlerinin sonuçları ağır oldu.

Küflü çikolata paylaşımına verdiği yanıtla tepkilere neden olan Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı.

Tunaoğlu açıklamasında, "Yanlış bir yanıt verdim ve bir tüketicimi kırdım. Misyonu kadın istihdamını artırmak ve iş hayatında eşitliği korumak olan biri olarak, hemcinslerime verdiğim yanlış cevabın savunulacak bir tarafı olmadığının elbette farkındayım. Bu tatsız duruma neden olan çok yanlış bir hareket olduğunu kabul ediyor ve kendisinden, tüm tüketicilerden ve değerli kamuoyundan içtenlikle özür diliyorum. Samimi özürlerimi sunuyor ve bugünden itibaren geçerli olmak üzere Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Yönetim Kurulu görev değişikliğini en kısa sürede açıklayacaktır."

Ne oldu?
1713856050186.png
Patiswis CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, tüketicilerin Patiswiss markalı çikolataların küflü olduğu yönündeki iddialarını yalanladı. 'Karşında senin dev MİGROS ve biz varız' ifadesini kullanan Tunaoğlu, daha sonra paylaşımını silmiş; Tunaoğlu'na tepkilerin büyümesi üzerine Migros, Patiswiss ürününü mobil uygulamasından kaldırmıştı.

Tunaoğlu tüketicilere yönelik sert ifadelerle şunları yazdı:

“Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de Linkedin’de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın pirim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin. Baksana aşağıya ‘çöp’ falan yazanlara. Bizim avukatların marka Karalama, Marka değeri düşürme vs' den neler isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin! Karşında senin dev MİGROS ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki! Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim."
1713856106631.png

Daha sonra firma ve Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kendi hesaplarından özür mesajları paylaşsa da tepkilerin önüne geçmeyi başaramadılar. CEO'nun yazdığı özür metninde de hatalar olması üzerine sosyal medyada dalga konusu oldu.

Daha sonra son zamanlarda gündem olan çoğu firma gibi Patiswiss firması da vergi kaçırma mevzusu ile karşı karşıya kaldı.

1713856341571.png
“En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci” unvanını alan şirket, bu hızlı büyümeye rağmen ödediği vergilerin azlığı ile akıllarda soru işaretleri yarattı. Paylaşılan vergi levhasına göre, şirketin 3 yılda toplam 70 bin TL civarında vergi ödediği anlaşıldı.

Peki bu yıllarda şirkete kıyasla asgari ücretlinin cebinden ne kadar vergi çıktı? Vergi levhasına göre şirket, 2020 yılında toplam 15 bin 421 TL vergi verdi. Aynı dönemde yıllık toplam brüt 35 bin 316 TL alan asgari ücretlinden 10 bin 468 TL yasal kesinti yapıldı.

2021 yılında şirketin ödediği vergi 17 bin 118 TL olurken, yıllık brüt 42 bin 930 TL alan asgari ücretlinin yasal kesintisi 12 bin 862 TL’ye ulaştı. Şirketin CEO’su tarafından sosyal medyada paylaşılan gönderide 2022 yılı cirosunun 250 milyon TL’ye ulaştığı belirtilmişti. Aynı yılda 41 bin 065 TL vergi ödeyen şirketin yıl içerisinde ödediği tutar, aylık 21 bin TL maaş alan bir kişinin ödediği vergi tutarıyla eşitlenmiş oldu.


Gazeteci Gökhan Özbek de Elif Aslı Yıldız’ın ‘inanılmaz’ yükselişiyle ilgili paylaşımlarda bulundu. Özbek, “Çok değil 3.5 yılda ışık hızıyla yükselen bir kariyer ve aşağıdaki vergi tablosu… Vergi uzmanı değilim. Fakat 4 fabrikanın, 750 çalışanın, 10’larca satış noktası, 25 ülkeye ihracat, milyonlarca dolar ciro ve 2022’de tahakkuk eden 41 Bin TL’lik vergi… İşte bu noktada uzmanlardan yardım alarak, bu dosyayı farklı bir boyuta taşıyoruz…” diyor.

Bu olaylar sonrasında ise Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa ettiğini açıklayarak sessizliğe büründü.

Elif Aslı Yıldız kimdir?
Elif Aslı Yıldız, kariyerine Ankara'da elektrik ve elektronik mühendisi olarak başlamış bir girişimci. Ancak kariyerinin yönünü değiştirerek şehirde küçük bir pastane satın aldı ve burayı çikolata üretim merkezine dönüştürdü. Elif Aslı Yıldız'ın liderliğindeki şirket, ürünlerini ABD, Rusya ve İngiltere de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanına satıyor. Lise yıllarının başından beri, lezzetli el yapımı kahvelerin bulunduğu küçük bir çikolata dükkânı açmak istiyordu.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri