BLOG - PoyrazNet Lisansı BTK tarafından feshedildi | Toplama Pc Forum

BLOG PoyrazNet Lisansı BTK tarafından feshedildi

resim_2024-07-29_214522354.png
Bilgi Teknolojileri Kurumundan 10/09/2013 tarihinde İnternet Servis Sağlayıcı lisansı alan Poyraz WiFi Telekomünikasyon İletişim San.Tic.Ltd.Şti adıyla bilinen Poyraznet 20 Mayıs 2024 tarihi itibariyle bu lisans hakkını usulsüz işlemleri sebebiyle kaybetmiştir.

Yönetmelikte Ne Deniyor?​


Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği’nin “İşletmecilerin hak ve yükümlülükleri” başlıklı 19’uncu maddesinde, işletmecilerin uyması gereken bir dizi kural bulunuyor. Özellikle, işletmecilerin 5397 ve 5651 sayılı Kanunlar ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesi, bu sistemlerin teknik altyapısını kurmaları ve sürekli güncellemeleri gerektiği vurgulanıyor. Bu sistemlerin kurulması ve güncellenmesi, milli güvenlik açısından da kritik bir öneme sahip.

Poyrazwifi Olayı Nedir?​

image-16.png


Poyrazwifi Telekomünikasyon İletişim San. Tic. Ltd. Şti., Ramtek Telekomünikasyon Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne ait olan bir abonenin bilgilerini güncellemek yerine, yeni bir kayıt oluşturarak abone bilgilerini Ennova Telekom Limited Şirketi adına değiştirdi. Bu değişiklik, 5397 ve 5651 sayılı Kanunlar çerçevesinde kuruma hatalı veri gönderilmesine neden oldu. Bunun sonucunda, Poyrazwifi ciddi bir yaptırımla karşı karşıya kaldı.

Alınan Yaptırımlar​

  1. Para Cezası: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliği’ne göre, işletmecilerin yetkilendirmeye ilişkin ihlalleri durumunda, bir önceki takvim yılındaki net satışlarının yüzde üçüne kadar idari para cezası uygulanabiliyor. Poyrazwifi’nin 2022 yılı net satış tutarı olan 17.762.050,15 TL’nin yüzde üçü oranında bir ceza kesildi.
  2. Yetkilendirme İptali: Yönetmeliğin ilgili maddelerine göre, mevzuat ihlalinin ağır kusur oluşturduğunun tespiti halinde, işletmecinin yetkilendirmesi iptal edilebiliyor. Poyrazwifi’nin fiili ağır kusur olarak değerlendirildi ve tüm yetkilendirmeleri iptal edildi.

Kaynak:
https://www.btk.gov.tr/uploads/undefined/230-2024-web.pdf

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri