Samsun'da Fiber Rüyası: Erişime Giden O Ücretli Yol Nereye Çıkar? | Toplama Pc Forum

Samsun'da Fiber Rüyası: Erişime Giden O Ücretli Yol Nereye Çıkar?

Debloaq

Başlangıç
Selam millet,

Samsun Türk Telekom Müdürlüğü'ne direkt ulaşmakla ilgili bir sorum var. BTK ve CİMER'i şimdilik pas geçip, direkt konuyu onlara açmak istiyorum. Özellikle "Erişim Planlama Bölümü" diye bir yer duydum, acaba onlarla mı muhatap olmak lazım?

Aslında derdim şu: Samsun'daki internet altyapımı iyileştirmek istiyorum. Minimum 100 Mbps indirme ve 15 Mbps yükleme hızına ihtiyacım var. Bunun için ne kadar ödemem gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum. Yani, "Parası neyse verelim, bu işi çözelim" modundayım.

Bu direkt başvuru yönteminin (para teklif ederek) işe yarayıp yaramayacağını merak ediyorum. Belki özel bir hat çekmek gerekecek, belki de mevcut altyapıda bir şeyler ayarlanacak. Bu konuda tecrübesi olan var mı?

"Müdürlüğe git, konuş" demeyin ne olur :) O lafı duyunca içim kararıyor.

Direkt olarak nasıl iletişime geçebilirim, ücretini nasıl öğrenebilirim? Paylaşımlı ya da bana özel bir çözüm ne kadar tutar, onu merak ediyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim!

Selam millet,

Samsun Türk Telekom Müdürlüğü'ne direkt ulaşmakla ilgili bir sorum var. BTK ve CİMER'i şimdilik pas geçip, direkt konuyu onlara açmak istiyorum. Özellikle "Erişim Planlama Bölümü" diye bir yer duydum, acaba onlarla mı muhatap olmak lazım?

Aslında derdim şu: Samsun'daki internet altyapımı iyileştirmek istiyorum. Minimum 100 Mbps indirme ve 15 Mbps yükleme hızına ihtiyacım var. Bunun için ne kadar ödemem gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum. Yani, "Parası neyse verelim, bu işi çözelim" modundayım.

Bu direkt başvuru yönteminin (para teklif ederek) işe yarayıp yaramayacağını merak ediyorum. Belki özel bir hat çekmek gerekecek, belki de mevcut altyapıda bir şeyler ayarlanacak. Bu konuda tecrübesi olan var mı?

"Müdürlüğe git, konuş" demeyin ne olur :) O lafı duyunca içim kararıyor.

Direkt olarak nasıl iletişime geçebilirim, ücretini nasıl öğrenebilirim? Paylaşımlı ya da bana özel bir çözüm ne kadar tutar, onu merak ediyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim!
Bildiğim kadarıyla bilgi aktarayım. Bu fiber çekme işlerini il müdürlüğü planlıyor. Senin "Erişim Planlama Bölümü" dediğin yer de Müdürlükte bulunuyor. Bu yüzden sana müdürlükle konuş deniliyor. Ama parasıyla altyapı çektirmek isteyenlere 200-300 binden aşağı fiyat verdiklerini görmedim.

Direkt başvuru yapman gereken yer telekom müdürlüğü. çünkü genel merkez sadece yatırım bütçesini dağıtıyor müdürlüklere. müdürlükler de bununla birlikte fiber çekiyor çekecekleri yerlere.

Daha önce rehberini hazırlamıştım. Fiber çektirtmek için taktikler var fakat bunlar sadece süreci kısaltıyor. Sen hemen olmasını istiyorsan

Samsun İl Müdürlüğüne gidip Erişim Planlama Bölümüne masrafları karşılığında fiber çalışması talep et.

Bunlar benim duyduklarımdan edindiğim bilgiler.

Bildiğim kadarıyla bilgi aktarayım. Bu fiber çekme işlerini il müdürlüğü planlıyor. Senin "Erişim Planlama Bölümü" dediğin yer de Müdürlükte bulunuyor. Bu yüzden sana müdürlükle konuş deniliyor. Ama parasıyla altyapı çektirmek isteyenlere 200-300 binden aşağı fiyat verdiklerini görmedim.

Direkt başvuru yapman gereken yer telekom müdürlüğü. çünkü genel merkez sadece yatırım bütçesini dağıtıyor müdürlüklere. müdürlükler de bununla birlikte fiber çekiyor çekecekleri yerlere.

Daha önce rehberini hazırlamıştım. Fiber çektirtmek için taktikler var fakat bunlar sadece süreci kısaltıyor. Sen hemen olmasını istiyorsan

Samsun İl Müdürlüğüne gidip Erişim Planlama Bölümüne masrafları karşılığında fiber çalışması talep et.

Bunlar benim duyduklarımdan edindiğim bilgiler.
Herkes farklı konuşuyor. Neyin fiyatı ne kadar, süreç nedir, Cimer, Btk, işletme çözüyor mu? Çözülenin konusunu görmedim. 200-300 KİM VERMİŞ, NET BİLGİ VAR MI? Benden daha iyi dilekçe de yazmamış. Ama geldiği zaman geliyor. Ben anlamıyorum artık. Birileri de site üzerinden erişim planlama bölümü olduğunu yazmış, garip işler. Aklım zaten gitti bu süreçte, şimdi daha da beter..

200-300 KİM VERMİŞ,
Türk Telekom İl Müdürlüğü içerisinde bulunan Erişim Planlama Bölümü
Neyin fiyatı ne kadar, süreç nedir,
Malzemenin faturasını kimse bilemez hocam. Kablodur, ara cihazlardır, kabinlerdir vs. hepsini sen karşılıyorsundur muhtemelen.
Benden daha iyi dilekçe de yazmamış. Ama geldiği zaman geliyor.
Cimer/BTK/CEO gibi yerlerden iletişime geçenler ücretsiz dönüşüm için uğraşıyor. Mesela benim binam 2024 Ocak ayında fiber projesine alındı. 2025 Şubat oldu hâlâ 2024 projelerini yapıyorlar. Dilekçedir odur budur yazanlar bekliyor. Senin talebin farklı.

Sonuç olarak: Tüm ücretleri yüklenerek adresine fiber altyapı çekilmesini talep ediyorsan bunu il müdürlüğüne bizzat giderek fiyat alıp talep etmen gerekiyor. Adresin apartmansa örneğin 8 daire 200 bini bölüşüp 25 bin olarak ödeyebilirsiniz. Çünkü altyapı direkt apartmana çekilir. Senin dairene özel çekilmez (Metro internet hariç).

Eğer ücretleri yüklenmek istemiyorum diyorsan Burada yazan teknikleri deneyerek fiber getirtmeyi deneyebilirsin. Ama dediğim gibi bekleyeceksin bu durumda.

200-300 binden aşağı fiyat verdiklerini görmedim.
Bunu kim vermiş, bu fiyatı kim vermiş Türktelekoma onu soruyorum?
Diğerlerinin farkındayım. Ayrıca bu aşamaların da müdürlüğe gitme adımlarının da alayını yaptık. Bu istekler dolayısıyla kimse çözüme kavuşmuyor sanırım. Sadece plan içerisinde mevcutsa zaten yapılıyor. Yoksa sarı, pembe hangi site olursa olsun orada yazılan çözüm sayısı bir ya da ikidir ki onun da ekran görüntüsü sadece zaten fiber altyapı olan yerleri içeriyor. Kapımda olsa onu ibraz etmek daha kolay tabii ki. Abimin üstüne olduğu için abonelik Samsun müdürlüğe git desem de oradaki müdür değil de Bafra'da daha iyi ilgilenmişlerdi diyor. Herhangi bir gavur firması olsa yeminle daha iyi ilgilenirdi. Ben bu süreçten sıkıldım artık. Ülkeyi terketmekten başka çare kalmadı artık. Bu kıvama geldik. Yeter artık!

Bunu kim vermiş, bu fiyatı kim vermiş Türktelekoma onu soruyorum?
Diğerlerinin farkındayım. Ayrıca bu aşamaların da müdürlüğe gitme adımlarının da alayını yaptık. Bu istekler dolayısıyla kimse çözüme kavuşmuyor sanırım. Sadece plan içerisinde mevcutsa zaten yapılıyor. Yoksa sarı, pembe hangi site olursa olsun orada yazılan çözüm sayısı bir ya da ikidir ki onun da ekran görüntüsü sadece zaten fiber altyapı olan yerleri içeriyor. Kapımda olsa onu ibraz etmek daha kolay tabii ki. Abimin üstüne olduğu için abonelik Samsun müdürlüğe git desem de oradaki müdür değil de Bafra'da daha iyi ilgilenmişlerdi diyor. Herhangi bir gavur firması olsa yeminle daha iyi ilgilenirdi. Ben bu süreçten sıkıldım artık. Ülkeyi terketmekten başka çare kalmadı artık. Bu kıvama geldik. Yeter artık!
Bu fiyatı Türk telekom'a birisi vermiyor. Her müdürlük kendi kafasına göre (güya maliyetlere göre) fiyat veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri