Sanal makinada Windows XP kurdum ama internet işlevsiz, kullanılabilir hale nasıl getiririz? | Toplama Pc Forum

Sanal makinada Windows XP kurdum ama internet işlevsiz, kullanılabilir hale nasıl getiririz?

Jahknight67

Başlangıç
Selamlar hoca, biraz nostalji yapayım dedim, sanal makineye Windows XP kurdum ama internet tarafı neredeyse tamamen ölü gibi. Eski Internet Explorer zaten hiçbir siteyi açmıyor, HTTPS desteklemiyor. Firefox’un eski sürümlerini denedim ama onlar da ya kurulmuyor ya da çoğu sitede “sertifika geçersiz” hatasına düşüyor. Amacım öyle sosyal medya falan değil ama en azından normal bir tarayıcıyla temel web sitelerine (mesela arşiv.org, eski yazılım sayfaları, bazı teknik forumlar) girebilmek. Alternatif tarayıcı olur, proxy ayarı olur, başka taktik olur; elinde çözüm olan varsa yardımlarınızı bekliyorum hoca. XP'yi rafa kaldırmadan bir işlevli hale getirebilirsek güzel olur.

Selamlar hoca, biraz nostalji yapayım dedim, sanal makineye Windows XP kurdum ama internet tarafı neredeyse tamamen ölü gibi. Eski Internet Explorer zaten hiçbir siteyi açmıyor, HTTPS desteklemiyor. Firefox’un eski sürümlerini denedim ama onlar da ya kurulmuyor ya da çoğu sitede “sertifika geçersiz” hatasına düşüyor. Amacım öyle sosyal medya falan değil ama en azından normal bir tarayıcıyla temel web sitelerine (mesela arşiv.org, eski yazılım sayfaları, bazı teknik forumlar) girebilmek. Alternatif tarayıcı olur, proxy ayarı olur, başka taktik olur; elinde çözüm olan varsa yardımlarınızı bekliyorum hoca. XP'yi rafa kaldırmadan bir işlevli hale getirebilirsek güzel olur.
Serpent ve Mypal tarayıcılarını deneyebilirsin. serpent eski chrome havasını veren bi tarayıcı. mypal'ı da explorer'a benzetiyorum görüntü olarak. TLS 1.2 desteği vermediği için eski sürüm tarayıcı denemelerin cortlamış.

Eğer yukarıdaki tarayıcılar işini çözemezse

POSReady.reg
Aşağıdaki POSReady metnini "POSReady.txt" adlı bir metin dosyasına yapıştır, sonra bu dosyanın adını POSReady.reg olarak değiştir. Dosyaya sağ tıklayıp "Birleştir (Merge)" seçeneğini seç ve çıkan soruya "Evet (Yes)" yanıtını ver.
İsterseniz bu dosyayı ekten de hazır şekilde indirebilirsin.
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
"Installed"=dword:00000001

KB4019276
POSReady.reg dosyasını birleştirdikten sonra aşağıdaki bağlantıya git:
🔗 https://www.catalog.update.microsoft.com/search.aspx?q=kb4019276

"WES09 ve POSReady 2009 için Güncelleme (KB4019276)" adlı güncellemeyi indir ve kur.

Daha fazla bilgi için:
🔗 http://support.microsoft.com/kb/4019276

TLS 1.1 ve TLS 1.2’yi Etkinleştirmek İçin Kayıt Defteri Anahtarları (Registry Keys) Ekle/Birleştir:

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.1\Client]
"DisabledByDefault"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.1\Server]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.2\Client]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.2\Server]

Ekli dosyalar

• PosReady.zip
    264 bayt · Görüntüleme: 0

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt