İnceleme - Steelseries Rival 3 incelemesi | Toplama Pc Forum

İnceleme Steelseries Rival 3 incelemesi

sanjaytr_

Uzman
Katılım
12 Şub 2024
Mesajlar
214
Çözümler
7
Tepkime puanı
24
Evet arkadaşlar hem yazılı hem de detaylı bir inceleme nasıl yapılır dediğinizi duyuyor gibiyim.
Sizleri merak ettiği edebileceği her şeyi göstermeye anlatmaya çalışacağım. Öncelikle biraz size teknik özelliklerinden bahsedeyim.

Rival 3Oyun Mouse’u


Öncelikle sensöründen başlayalım. SteelSeries ve Pixart işbirliğinde üretilmiş bir PMW3331 sensör olan TrueMove Core (PMW3331) sensörü kullanılmış. bu sensör optik bir sensör yani lazer sensörler gibi ortalığı kıpkırmızı ışıklar sarmayacak.







DPI aralığımız ise 200 ile 8500 dpi arasında değişiyor ancak bu iki değeri de kullanacağınızı sanmam. 200 dpi ayarladığımda mousepad boyutum neredeyse yetmedi. Tarama hızı SteelSeries QcK mousepadlerde 300 IPS olarak belirtilmiş ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyoruz. Tarama oranı ise sitesinde de belirtildiği gibi 1000hz değerlerini gördüm yaptığım testlerde.

Donanım hızlandırması bu mouse da yok. yani hızlar orjinal donanımın hızları. Donanım hızlandırmasını size küçük bir örnek ile açıklarsam Gta 5 de hızlı koşma hilesi yaparsınız da bi türlü doğru düzgün koşamazsınız ya aynı onun gibi olması gerekenden hızlı olunca adamları vurmanız nişan almanız zorlaşacak sensörün şaşırma payı artacaktı.

Mouse üzeri mat siyah bir abs plastik ile kaplı iç kısmı ise buz bir beyaz üzerindeki logo vs. lazer ile kazındığı için soyulma vs olacağını sanmıyorum.

Sıra geldi savaşlarda en büyük yardımcımız olan butonlara. Sağ click, sol click, dpi tuşu, iki adet makro tuşu, ve scroll tuşu olmak üzere 6 tuşu var. Ve bu tuşların hepsi 60 milyon basım ömrüne sahip olan steelseries'in kendi switchlerine basıyor.

buyimg_rival3_003.png__1920x1080_q100_crop-fit_optimize_subsampling-2.png
Şimdi gelelim boyutlarına internette bulduğum kaynaklara göre mouse en kalın yerlerinden ölçülünce 126mm(U)*379mm(Y)*670mm(G) olduğunu gördüm. Fakat benim elime gelen mouse boyutlarını ölçünce 117mm(U)*350mm(Y)*640mm(G) boyutlarına sahip olduğunu gördüm.

Mouse sağ el için claw ve finger tip grip için tasarlanmış. Palm şekilde tutmaya çalştığınızda mouse elinize tam oturmuyor. Birazcık avuç içinizi yüksek tutmanız gerekmekte tam oturması için.







Aydınlatması konusunda başarılı ama renk modları konusunda yetersiz. Uygulama üzerinde mod ayarlamak biraz zor. 3 bölgeli aydınlatmaya sahip ve her bölgeyi ayrı ayrı ışıklandırabiliyorsunuz. Evet şimdi videolarda göremeyeceğiniz bir bilgiyi sizlere vereceğim. Videolarda çıkmadığı için gösteremiyorum tabiki. Steelseries rival 3 mouse'unuz varsa yan-sön yapan bir moda geçin. Logo kısmına dikkatlice bakın. Işık pırpırlanarak kapanıyor değil mi? Diğer modellerde var mı bilmiyorum ama bunu da bana bir takipçim gösterdi. Kendisine teşekkürler😉 İçindeki ledlerin kapanma şeklinden dolayı böyle bir görüntü ortaya çıkıyor.

Evet size verebileceğim aklıma gelen tüm bilgileri en açıklayıcı şekilde vermeye çalıştım. Önerir miyim peki? Evet kesinlikle öneririm. Bence fiyatı normalde aynı özelliklere sahip mouselara göre uygun. İndirim yakalarsanız tadından yenmez.

Bir incelemenin de sonuna geldik. İnşallah sizi sıkmamışımdır. Elime geçen ürünleri inceleyebildiğim kadarıyla inceleyeceğim. Ve sizlere aktaracağım.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri