Çözüldü Superonline EX3501-T0 2.4 GHz ile 5 GHz nasıl ayrılır?

pedroz_1999

Uga Buga
Merhaba. Kendi altyapısında Turkcell Superonline FTTH fiber kullanıyorum. Bana ZYXEL marka EX3501-T0 model bir HGW verildi. Ancak bu cihazda 2.4 GHz ağ ile 5 GHz ağ varsayılan olarak birleşik geliyor. Cihazlarım 5 GHz sinyal gücü iyi olmasına rağmen bazen kendi kendine 2.4 GHz ağa geçtiği için 2.4 GHz ile 5 GHz'i ayrı ağlar (ayrı SSID'ler) haline getirmek istiyorum. Müşteri hizmetleri yapabiliyormuş diye duydum ama müşteri hizmetlerine ulaşmadan, Turkcell mobil uygulamasından ya da HGW'nin arayüzünden bunu ayırmanın bir yolu var mı?

Merhaba. Kendi altyapısında Turkcell Superonline FTTH fiber kullanıyorum. Bana ZYXEL marka EX3501-T0 model bir HGW verildi. Ancak bu cihazda 2.4 GHz ağ ile 5 GHz ağ varsayılan olarak birleşik geliyor. Cihazlarım 5 GHz sinyal gücü iyi olmasına rağmen bazen kendi kendine 2.4 GHz ağa geçtiği için 2.4 GHz ile 5 GHz'i ayrı ağlar (ayrı SSID'ler) haline getirmek istiyorum. Müşteri hizmetleri yapabiliyormuş diye duydum ama müşteri hizmetlerine ulaşmadan, Turkcell mobil uygulamasından ya da HGW'nin arayüzünden bunu ayırmanın bir yolu var mı?
Modem arayüzüne 192.168.1.1 üzerinden giriş yaptıktan sonra. Ana ekranda biraz aşağı indiğin zaman WİFİ ayarları kısmı olacak. Burada 2.4G ve 5G'yi göreceksin. Eğer ikisinin de tik'i açık değilse tiklerini aktif et.

Daha sonra wifi ayarlarının sağ alt köşesindeki ok'a tıklayarak wifi ayarlarını değiştirmek için menüye geçiş yap.
Üst kısımda Bant yönlendirme seçeneği var. Bunu kapatırsan iki bant birbirinden ayrılacak.
Daha sonra 2.4G olan'ın sonuna _2.4G 5G olan ağın sonuna ise _5G yazıp kaydet.

Modem arayüzüne 192.168.1.1 üzerinden giriş yaptıktan sonra. Ana ekranda biraz aşağı indiğin zaman WİFİ ayarları kısmı olacak. Burada 2.4G ve 5G'yi göreceksin. Eğer ikisinin de tik'i açık değilse tiklerini aktif et.

Daha sonra wifi ayarlarının sağ alt köşesindeki ok'a tıklayarak wifi ayarlarını değiştirmek için menüye geçiş yap.
Üst kısımda Bant yönlendirme seçeneği var. Bunu kapatırsan iki bant birbirinden ayrılacak.
Daha sonra 2.4G olan'ın sonuna _2.4G 5G olan ağın sonuna ise _5G yazıp kaydet.
Aslında normalde ben de bu HGW için bu çözümü görmüştüm ancak sanırım Superonline'a özel olan versiyonda "Bant yönlendirme" dediğiniz seçenek gizli konumda.

WiFi ayarları sayfası bende bu şekilde gözüküyor.
1756317986638.png

Aslında normalde ben de bu HGW için bu çözümü görmüştüm ancak sanırım Superonline'a özel olan versiyonda "Bant yönlendirme" dediğiniz seçenek gizli konumda.

WiFi ayarları sayfası bende bu şekilde gözüküyor.
Ekli dosyayı görüntüle 708
Superonline engellemiş demek ki. Müşteri hizmetlerini biraz darlayarak özelliğin açılmasını sağlayabilirsin belki.

Ya da şöyle yapabilirsin eğer işini görecekse.

Modemde konuk Wifi ayarı mevcut.
Normal wifi'nin sadece 5G ayarını açık bırak. Konuk wifi'yi de sadece 2.4G'ye ayarla. 2.4G için konuk wifi'sini kullan. 5G için de normal wifi hattını kullan.

Superonline engellemiş demek ki. Müşteri hizmetlerini biraz darlayarak özelliğin açılmasını sağlayabilirsin belki.

Ya da şöyle yapabilirsin eğer işini görecekse.

Modemde konuk Wifi ayarı mevcut.
Normal wifi'nin sadece 5G ayarını açık bırak. Konuk wifi'yi de sadece 2.4G'ye ayarla. 2.4G için konuk wifi'sini kullan. 5G için de normal wifi hattını kullan.
Müşteri hizmetleri bildiğim kadarıyla uzaktan müdahale edip ağları ayırıyorlar. Ama böylesine basit bir özelliği başkalarına muhtaç olmadan yapıp yapamayacağımın bir yolu olup olmadığını merak etmiştim. Maalesef cihazın temel özelliklerini değiştirmek için bile insanları kendilerine muhtaç bırakıyorlar.

Dediğiniz konuk Wi-Fi olayı aklıma yatmıştı, onu da düşünüyorum. Ama muhtemelen müşteri hizmetlerini arayacağım. Herhalde bir kere ağları böldükten sonra değişiklik yapmak için de tekrar kendilerini aramak zorunda kalmam diye umuyorum :D

Yardımınız için teşekkür ederim (y)

28.08.2025 Güncellemesi​

Az önce müşteri hizmetlerini aradım. 2.4 GHz ve 5 GHz ağı kolayca ayırdılar. Sanırım bunun normal şekilde tek yolu müşteri hizmetlerini aramak.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt