Tarih boyunca bütün işletim sistemleri !

1766624357568.png

"İşte tarih boyunca devrim yaratan işletim sistemleri !"
  • GM-NNA I/O (1956)
Tarih de ilk gerçek işletim sistemiydi bilgisayarı "Bilgisayarı sürekli çalışıtran bir makine haline getirmiştir" Batch toplu iş mantığını da bilgisayarlara kazandırmıştır ayrıca OS kavramını balşatmıştır

• UNİX (1969)
Modern işletim sistemlerinin Atası olarak tanımlanan Çok kullancılı Çok görevli yapısı ile C dili ile yazılması Taşınabilir olması herşey dosyası felsefesi ile Linux, macOS, Andriod, İOS un temelinin Atası olarak anılır
  • CP/M (1974)
Kişisel bilgisayarların önünü Açtı ve ilk yaygın mikro bilgisayar OS i yazılım donanım ayarını getirdi MS-DOS un ilham kaynağı haline geldi

• MS-DOS (1981)
Pc ler için devrim Olan MS-DOS IBM pc ile standart haline getirdi komut satıryla milyonlarca kullancıya ulaştı windowsun temeli diyebiliceğimiz bir işletim sistemiydi

• Windows3.1 / 95 (1999-1995)
Bilgisayarları Halka indirdi grafik arayüzü yaygınlaştırdı Mouse + pencere mantığını ilk getiren oldu tek çalışır özeliği ile ev bilgisayar çağını başlattı

• Linux (1991)
Özgür yazılım devrminin öncüsü olan Linux Açık kaynak ile Sunucuları ve süper bilgisayarlar ve andorid öncüsü olmuştur internetin görülmeyen kahramanı olarak anılır

macOS (OS X)- 2001
UNIX ve kullanıcı dostu tasarımıyla stabilite ve estetiği ile gönüllere taht kuran bu işletim sisteminde ayrıca yaratıcı profesyonellerin tercihi olarak anıldı modern masa üstü kavramını benimsiyen işletim sistemi oldu

• Android (2007)
Mobil devrim olmak üzere Linux tabanlı olması Açık ekosistem düşük maliyetli cihazlar için perfomans oldu Akıllı telefonları herkese ulaştırdı

• İOS (2007)
Dokunmatik devrimini getirmesi App store modeli ve mobil güvenlik de gösterdiği güvence ile telefon algısnı değştiren işletim sistemi oldu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt