Çözüldü - Türk Telekom altyapı hız düşmesi | Toplama Pc Forum

Çözüldü Türk Telekom altyapı hız düşmesi

Ali_4119

Başlangıç
Türk telekom kullanmaktayım normalde hattım max 87 desteklemekte banada 50 mpbs veriyo bağlantı kopması olmasın diye son 2 gündür kafasına göre hat desteklediği hız 20-30 mpbs düştü bu nedenle benim 50 mpbs hızda almak hayal oldu nasıl bir izlemem gerek bilgisi olan varsa yardımcı olur mu ?

Çözüm
Download tarafını açıklamıyor bu dediğin ama evet olma ihtimali de var.

50/15'den 19/15'e düşmüş. Upload kısmında bir daralma olsaydı oradan bir hız kaybı yaşanırdı.

Hatta daha garip bir şeyler var gibi. En garanti yol arıza kaydı oluşturması olur sanki. İç tesisat da çok sağlıklı değil gibi
en garantisi bu hattı ölçmek. Ölçüm değerlerinde hiç değişim olmazsa zaten tüm sorumluluk altyapı tarafındadır. Eğer büyük bi iyileşme varsa modeme gelen hatta sorun vardır. Diyeceksiniz ki bir anda olacak iş mi? Malesef kendim direkt tecrübe ettiğim için olacak diyebilirim. Sağlam hat bir anda 40/20 zayıflamaya fırlamıştı. Bakır denen çöpte arıza çeşitliliği çok ve tespiti çok uğraştırıyor.
Türk telekom kullanmaktayım normalde hattım max 87 desteklemekte banada 50 mpbs veriyo bağlantı kopması olmasın diye son 2 gündür kafasına göre hat desteklediği hız 20-30 mpbs düştü bu nedenle benim 50 mpbs hızda almak hayal oldu nasıl bir izlemem gerek bilgisi olan varsa yardımcı olur mu ?
Hat değerlerini incelemek lazım öncelikle. Eğer modem arayüzünden hat değerlerine bakmayı biliyorsan modem hat değerlerini ekran görüntüsü olarak ilet. Bilmiyorsan modem modelini söylersen tarif edebilirim.

Hat değerlerim bu şekil

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250407_220327_Chrome.jpg
    Screenshot_20250407_220327_Chrome.jpg
    179,4 KB · Görüntüleme: 11
Eski değerlerim bu şekil

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250128_190436_Chrome.jpg
    Screenshot_20250128_190436_Chrome.jpg
    179,3 KB · Görüntüleme: 9
Eski değerlere ve yeni değerlere baktığımda hızın fiziksel sebeplerden dolayı düşmüş olması saçma bir ihtimal gibi geliyor. Şu anki hat değerleri eski hat değerlerine göre daha iyi olmasına rağmen (aslında hemen hemen aynı) hat değerlerinde çok fazla bir düşüş var. Türk Telekom'a arıza kaydı oluşturabilirsin. Çünkü birkaç ayda bu kadar hatta yıpranma olması bile fazla.

SNR Marjı düşüklüğü var yukarı akımda. Çok düşmüş, ideal değer 10 dB. Siz 9.5'e duşmüşsünüz 15'ten.

Ayrıca FEC hataları çok fazla artmış lakin düzeltilen hatalardır.

Bu ikisi yüzünden hem hat değerleri düşmüş hem de maksimum alabileceğin değerler düşmüş.

Kabloları kontrol ettirin. Ek vs varsa onları Cat6'ya çevirin (ucuna RJ11 çaktır).

Ya da arıza kaydı açtırın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri