Türk Telekom Fiber Dönüşüm Sürecim (yada işkencem)

abg0d0

15 FPS
Merhaba yaklaşık 1 yıldır süren fiber sürecim ile ilgili yazmak istedim.

Hikaye şu an oturduğum eve taşınmamla başladı. Önceki evimde saha dolabı sitenin içerisindeydi yaklaşık 10mt vardı evimle arasında, 100 dowload 20upload güzel şekilde ilerlerken taşınmam gerekti.

Hikaye burada benim için karanlık olmaya başladı. Taşınacağım ev için ilk öncelik altyapı sorgulaması yaptım, TürkTelekom Hipernet altyapısı olduğunu söylüyordu. Taşınma işlemlerini bitirdim TürkTelekomu arayıp nakil işlemini başlattım 1 gün sürmeden internet erişimim açıldı ama büyük bir sorunla Hipernet diye gösterilen altyapı 20 dowload 2 upload :)

İşim gereği evden çalışıyorum ve büyük boyutta dosyalar transfer etmem gerekiyor ama 2mpbs upload ile herhangi bir chat uygulamasından görsel bile göndermek çile.

İç işleri bakanlığının uygulaması olan Açık Kapı üzerinden bir talep oluşturdum. Bir kaç gün içerisinde 2025 yılı fiber dönüşüm planlamasında bulunduğum konumun fibere kavuşacağı yazıyordu.

Nitekim 02.01.2025 tarihinde sokakta bir çalışma olduğunu gördüm, orada bulunan arkadaşlara sorduğumda fiber kabloların döşendiğini öğrendim.

WhatsApp Görsel 2025-11-25 saat 15.20.58_71d4a472.jpg

Herhalde kısa sürecek dedim, demez olaydım.

Tarih 26.06.2025

Kapı çaldı ve bina yöneticimiz internet bağlantısı için arkadaşlar geldiğini söyledi ve ilgilenmemi rica etti.

Arkadaşlar OBK kabloları zemin katta bulunan odadan her eve kadar tek tek çektiler ama fiber dolabını takmadılar. Neden takmadıklarını sordum, onu başka ekibin yapacağını söyleyip gittiler.

Bugün tarih 25.11.2025

X(Twitter) üzerinden TürkTelekom destek hesabına sürekli yazıyorum. 30 Kasım'a kadar bitmesi planlanıyor diye cevap aldım, son 5 gün :)

Bu süreçte mobil internet faturam 3 katına çıktı, o da yetmediği için SuperBox kullanmaya başladım. TürkTelekom faturamın 2 katı.

Umarım süreç yeni yıla kalmadan tamamlanır, tamamlandığı anda buraya büyük bir sevinçle güncelleme yapacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba yaklaşık 1 yıldır süren fiber sürecim ile ilgili yazmak istedim.

Hikaye şu an oturduğum eve taşınmamla başladı. Önceki evimde saha dolabı sitenin içerisindeydi yaklaşık 10mt vardı evimle arasında, 100 dowload 20upload güzel şekilde ilerlerken taşınmam gerekti.

Hikaye burada benim için karanlık olmaya başladı. Taşınacağım ev için ilk öncelik altyapı sorgulaması yaptım, TürkTelekom Hipernet altyapısı olduğunu söylüyordu. Taşınma işlemlerini bitirdim TürkTelekomu arayıp nakil işlemini başlattım 1 gün sürmeden internet erişimim açıldı ama büyük bir sorunla Hipernet diye gösterilen altyapı 20 dowload 2 upload :)

İşim gereği evden çalışıyorum ve büyük boyutta dosyalar transfer etmem gerekiyor ama 2mpbs upload ile herhangi bir chat uygulamasından görsel bile göndermek çile.

İç işleri bakanlığının uygulaması olan Açık Kapı üzerinden bir talep oluşturdum. Bir kaç gün içerisinde 2025 yılı fiber dönüşüm planlamasında bulunduğum konumun fibere kavuşacağı yazıyordu.

Nitekim 02.01.2025 tarihinde sokakta bir çalışma olduğunu gördüm, orada bulunan arkadaşlara sorduğumda fiber kabloların döşendiğini öğrendim.

Ekli dosyayı görüntüle 944

Herhalde kısa sürecek dedim, demez olaydım.

Tarih 26.06.2025

Kapı çaldı ve bina yöneticimiz internet bağlantısı için arkadaşlar geldiğini söyledi ve ilgilenmemi rica etti.

Arkadaşlar OBK kabloları zemin katta bulunan odadan her eve kadar tek tek çektiler ama fiber dolabını takmadılar. Neden takmadıklarını sordum, onu başka ekibin yapacağını söyleyip gittiler.

Bugün tarih 25.11.2025

X(Twitter) üzerinden TürkTelekom destek hesabına sürekli yazıyorum. 30 Kasım'a kadar bitmesi planlanıyor diye cevap aldım, son 5 gün :)

Bu süreçte mobil internet faturam 3 katına çıktı, o da yetmediği için SuperBox kullanmaya başladım. TürkTelekom faturamın 2 katı.

Umarım süreç yeni yıla kalmadan tamamlanır, tamamlandığı anda buraya büyük bir sevinçle güncelleme yapacağım.
Buna çok benzer bir süreci ben de yaşadım. Yazdıklarını okurken gözümde canlandı koskoca mazi. 80-90 Mbps alabildiğim evden (teorik olarak altyapı daha iyi olmasına rağmen) 35 mbps anca alabildiğim bir eve taşındım.
Ben fiber getirtmek için uğraştığımda 31 Aralık 2024'e kadar gelecek demişlerdi. Gelmesi 5 Mayıs'a kadar sürmüştü. Umarım senin sürecin bu kadar uzun sürmez.

Güncellemeni dört gözle bekliyor olacağım.

Dedikleri doğru, sokaktan ana kabloyu binaya çeken ekip, OFDK adı verilen bina içi dağıtım kutusunu takan ekip ve bina içi kablolamayı yapan ekip genellikle farklı oluyorlar. Bina içi kablolama her zaman yapılmayabiliyor, bazı bölgelerde daire sakinlerinin kendileri yapması isteniyor. Sizinki gibi site olan ve kablo çekiminin çok zor olmadığı yerlerde genelde kendileri çekiyorlar. Site türü binalarda genelde şaft olduğundan kablo çekmek pratik oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt