Türk Telekom Yenibosna Fiber Süreci

Merhaba 4 yıl önce gigafiber kullanırken evlenerek Yenibosna merkez mahallesine taşındım. Hiç bir fiber altyapı yoktu ve vdsl de ancak 50 mbps kadar alabiliyordum.
Türknet'e gigafiber başvurusu yaptım ve bu bölgeye doğru geldiklerini bildiğim için umutla beklemeye başladım ama 4 yıl boyunca hiçbir gelişme geri dönüş olmadı.
Bu sene internetin daha da kötüleşmesiyle yıl başında önce modemi değiştirdim altyapı iyileştirerek 65 mbps kadar çıkarabildim. Sonra canıma tak etti ve Türk Telekom'u darlamaya başladım :)

Önce Cimer, Açık kapı ve btk tüketici şikayet yerlere yapay zeka kullanarak profesyonel ve kurumsal dilde dilekçe yazıp şubat ayında gönderdim. Bu dilekçe içerisinde evin önünde Türk Telekom menhollerini ve karşı binamda turuncu kablo ile fiber olduğunu ve aktif olduğunu gösteren görsel ve metinler ekledim. Olumsuz dönüşler sonrası biraz daha agresif dilde btk tüketici şikayet alanına tekrar bir dilekçe yazdım mart başında. Sonra dilekçeye olumsuz olmayan dönüşler gelmeye başladı ve bina içi fiber kablolar çekildi. (27.03.2026)
Buna istinaden bende Nisan ayının sonlarına doğru dilekçe ve fotoğrafları çıktı alarak Bağcılar müdürlüğüne gittim. Yönetim katında rastgele bir odaya girdim genç sıcak kanlı bir arkadaş vardı ve planlama ekibini sordum. Onların olduğu alana girişin yasak olduğunu söyledi ama sohbet muhabbet arasında benim aldığımı söyleme diyerek beni alana soktu :)
Ekip şefiyle görüştüm durumu anlattım fotoğrafları gösterdim ve çalışmanın başladığını ama herhangi bir gelişme olmadığını güzel bir dille anlattıp sevgili şef kontrol etti ve şuan işlemlerin başladığını adım adım ilerlenerek planlamada olduğunu kurban bayramına kadar sinyal verileceğini iletti. Haziran ayına geldiğimizde hala aynı durumda olunca tekrar btk tüketici şikayete bir dilekçe daha yazdık bir söz verildiğini ama henüz bir gelişme olmadığını bu süreçte fiber internete zam geldiğini ve maddi olarak mağdur edildiğimden bahsettim. Tekrar bu dilekçenin haftasına dış alanda havai tip fiber kablolar sokağımda ki binalarla beraber benim binayada çekilmişti. Temmuz başında ise bina içi kutulama ve bağlantı yapıldı. Geçtiğimiz hafta da havai tip kabloların toplandığı alana turuncu kablo çekildi.

Şuan süreç burada kaldı. Umuyorum önümüzde ki ay kutu ve bağlantı yapılarak sinyal gelecek.

Öncelikle sormak istediğim kutu bağlantı sonrasında sinyal verilme sürecinin bir ortalama süresi var mı ? Ve turuncu fiana fiber hat çekildikten sonra altyapı sorgulama da tüm bilgiler gitti herhangi bir port bina hızı vs gelmiyor Türknetten altyapı sorguladığımda altyapı yok gözükmekte. Fiber çalışması ile ilgili olabilir mi ? Görseli ekliyorum.

Tüm süreci anlatmak istedim biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen :)

Şuan beklemelimiyim yoksa btk şikayete yazmaya devam edeyim mi :)
109323.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular