Haber - Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık Seçiminde Kavga! Ahmet Türk'ün Sözleri Sonrası Ortalık Karıştı | Toplama Pc Forum

Haber Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık Seçiminde Kavga! Ahmet Türk'ün Sözleri Sonrası Ortalık Karıştı

Eda Akkas

Başlangıç
Katılım
30 Nis 2024
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
CHP'nin Zaferi Sonrası Türkiye Belediyeler Birliği'nde Yeni Başkan Seçimi Yaklaşıyor

Türkiye'nin en büyük belediye birliği olan Türkiye Belediyeler Birliği'nde, yerel seçimlerin ardından yeni başkan belirlenmesi için üyeler sandık başına gidiyor. 20 yıldır AK Parti'nin elinde bulunan başkanlık koltuğuna bu defa CHP'nin adayı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesi bekleniyor.

Meclis Toplantısında Kayyum Tepkisi Tartışmalara Yol Açtı

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün yönettiği Türkiye Belediyeler Birliği meclis toplantısında, Hakkari'deki olaylara dikkat çekildi. DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yerine kayyum atanmasını kınayan Türk, "Halkın iradesine ipotek koyulduğunu görüyoruz, Hakkari Belediye Başkanımızın görevden alınmasını şiddetle kınıyorum" dedi.

AK Partili ve MHP'li Başkanlardan Tepki

Ahmet Türk'ün açıklamalarına tepki gösteren bazı AK Partili ve MHP'li belediye başkanları, "Biz kınamıyoruz" diyerek karşı çıktı. Sözlü tartışma kısa sürede hararetlendi ve salonda bağrışmalar yaşandı.

Belediye Başkanları Gerginliği Yatıştırdı

Genel kurulda, DEM Partililer ile AK Partililer arasında bir süre karşılıklı sözlü sataşmalar oldu. Diğer belediye başkanlarının araya girmesiyle gerginlik sona erdi.

2023 Faaliyet Raporu Reddedildi

Türkiye Belediyeler Birliği'nin 2023 yılı faaliyet raporu, AK Parti ve MHP'li üyelerin kabul oylarına karşılık CHP grubunun oy çokluğuyla reddedildi. Bu durum, bir ilk olarak dikkat çekti.


Screen Shot 2024-06-05 at 6.29.51 PM.png
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri