Haber Türkiye'de Yapay Zeka Alanında Yeni Bir Dönem Başladı

Ülkemizde yapay zeka konusunda çok önemli bir adım atıldığını öğrendim arkadaşlar. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki Millî Teknoloji Genel Müdürlüğü, artık Millî Teknoloji ve Yapay Zekâ Genel Müdürlüğü olarak faaliyet gösterecek. Bu kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte, ülkemizin dijital geleceği için kritik bir sürecin başlangıcı oldu diyebiliriz.

Bu yeni genel müdürlüğün temel görevlerinden biri, veri merkezi ve bulut bilişim altyapılarımızı geliştirmek olacak. Aynı zamanda, veri merkezleri için gerekli standartları belirleyip bunların belgelendirme süreçlerini yönetecekler. Hedef, yapay zeka teknolojilerinin hem güvenli hem de etik ilkelere uygun bir şekilde geliştirilmesini sağlamak.

Sadece altyapı değil, yapay zeka alanında yetişmiş insan gücümüzü artırmak için Ar-Ge faaliyetlerine de güçlü bir destek verilecek. Gerekli yasal düzenlemeler yapılacak, uluslararası iş birlikleri geliştirilecek ve ulusal ölçekte yapay zeka çalışmalarının koordinasyonu sağlanacak.

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Siber Güvenlik Başkanlığı bünyesinde bir de Kamu Yapay Zekâ Genel Müdürlüğü kurulduğunu öğrendim. Bu birim ise, kamu kurumlarımızdaki yapay zeka uygulamalarına yönelik mevzuat çalışmalarını yürütecek. Dijital devlet olabilmek adına, kamu kurumları arasında güvenli ve ortak bir veri alanı altyapısının oluşturulması için veri yönetimi ilkelerini belirleyecekler. Böylece hem özel sektör hem de kamuda yapay zeka kullanımı daha düzenli bir hale gelecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt