TürkNet VDSL'den 1000 Mbps Türk Telekom'a geçiş

omertahaoztop

15 FPS
Herkese merhabalar,

Şu an mevcutta TürkNet 100 Mbps VDSL kullanıyorum.

1-2 ay öncesinde Fiber kablolar binaya ve dairelere kadar çekilmiş sanıyorum.

Dairenin önünde ve içerisinde bir tane kablo boşta duruyor.

TürkNet ve diğer altyapı sağlayıcılarından ara ara sorguluyordum ve VDSL gözüküyordu.

Bu sabah tekrar kontrol sağladığımda TürkNet'te Fiber olarak gözükmeye başlamış.

Sonrasında diğer sağlayıcıları kontrol ettiğimde onlarda da Fiber gözüküyor fakat 100 Mbps olarak gözüküyordu.

Millenicom ise Adresinizde Türk Telekom (1000 Mbps'e kadar hız) altyapısı bulunuyor. diyor fakat sanıyorum mevcutta VDSL kullandığımdan VDSL 100 Mbps paketini öneriyor.

Fakat başvuru seçeneklerinde ise 1000 Mbps seçenekleri çıkıyor.

Sabah şansımı deneyip başvurdum, aradılar, fakat karşımdaki kadın biraz ilgisizdi açıkcası, belli ki Pazar sabahı çalışmaktan nefret duyuyor gibiydi :)

Neyse mevcutta VDSL kullandığımı, 100 Mbps VDSL'e geçirebileceklerini ilettiler.

Ben de sitenizde 1000 Mbps seçeneği çıkıyor diye sorduğumda ise boş port olmadığını söyledi, fakat Fiber dönüşümü yapabileceğini söyledi.

Açıkcası anlamsız geldi, sonuçta dönüşüm yapılacaksa eğer yine port gerekmiyor mu?

Madem dönüşüm yapabiliyor, 1000 Mbps'de verebilmesi lazım diye düşünüyorum.

Bu arada binaya kutu gelmedi ve Türk Telekom tarafında sorguladığımda ise altyapı yok diyor, sizce nasıl ilerlemeliyim?

Teşekkürler.

Burada detay sorgulama yaptığınızda aldığınız sonucu paylaşabilir misiniz

Şu an göründüğü kadarıyla FTTH tam aktif edilmemiş görünüyor. Şu anlık VDSL 100 Mbps verebilirler. Burada 1024 Mbps ve FTTH yazılarını gördüğün zaman 1000 Mbps kullanmaya başlayabilirsin.
Peki mevcutta TürkNet kullanıyorum, TürkNet altyapı sorgulamada Fiber çıkıyor, sizce Fiber'e geçmeli miyim?

Veyahut VDSL'de devam etsem 1000 Mbps alabileceğim zaman Fiber'e geçebilir miyim direkt?

Ayrıca Türk Telekom'a geçiş için TürkNet'i iptal etmem gerekir mi?

Çok teşekkürler.

Peki mevcutta TürkNet kullanıyorum, TürkNet altyapı sorgulamada Fiber çıkıyor, sizce Fiber'e geçmeli miyim?

Veyahut VDSL'de devam etsem 1000 Mbps alabileceğim zaman Fiber'e geçebilir miyim direkt?

Ayrıca Türk Telekom'a geçiş için TürkNet'i iptal etmem gerekir mi?

Çok teşekkürler.
Turknet vdsl kullanıyorsan fiber'e dönüşüm talep edip fibere geçebilirsin. Altyapı sorgulamada 1024 çıkmadığı için şu an sıkıntı yaşayabilirsin ama.

Türk Telekom'a geçiş yaparsan Turknet iptal olur. Sıfır kurulumla Türk Telekom'a abone olabilirsin.

Turknet vdsl kullanıyorsan fiber'e dönüşüm talep edip fibere geçebilirsin. Altyapı sorgulamada 1024 çıkmadığı için şu an sıkıntı yaşayabilirsin ama.

Türk Telekom'a geçiş yaparsan Turknet iptal olur. Sıfır kurulumla Türk Telekom'a abone olabilirsin.
Açıkcası bilemedim, TürkNet Fiber'e geçsem 100 almaya devam edeceğim, amacım 1 Gigabit alabilmek, mantıklı olur mu, Türk Telekom'u mu beklemek lazım bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt