Haber Xbox Excellence Ödülleri 2025 Kazananları Duyuruldu

Selam arkadaşlar, Xbox'ın bu yılki Excellence Ödülleri'nin sonuçları açıklandı! Bu ödüller, benim de çok merak ettiğim gibi, yıl boyunca oyuncuların en çok sevdiği ve oynadığı oyunları ortaya koyuyor. Benim için bu ödüller, sadece satış rakamlarına bakmak yerine, oyuncuların gerçek deneyimlerini ve tercihlerini de göz önünde bulundurduğu için çok daha anlamlı oluyor.

1770965995984.png

Ödülleri belirlerken birkaç farklı kritere bakılmış. Mesela, mağazalardaki oyun puanları çok önemli, ama en az 500 değerlendirme olması gerekiyor. Ayrıca, bir oyun çıktıktan sonraki ilk altı haftada oyuncuların ortalama ne kadar süre harcadığına, yani oyuna ne kadar bağlandıklarına bakılıyor. Bir de, tek bir günde en çok oyuncuya ulaşan oyunlar veya büyük güncellemeler değerlendirmeye alınıyor. Tabii ki, Xbox ve Microsoft mağazalarında en çok satan oyunlar da gözden kaçırılmıyor.

Bu yılki listeye baktığımızda toplamda 55 farklı oyunun yer aldığını görüyoruz. Bunların 16 tanesi Xbox Game Pass kütüphanesinde bulunuyormuş, bu da Game Pass aboneleri için güzel bir haber. 13 farklı ülkeden 48 geliştirici ve 24 yayıncı bu listede temsil edilmiş. Hatta, 19 bağımsız oyunun bile listede yer alması, Xbox ekosisteminin ne kadar geniş ve çeşitli olduğunu gösteriyor bence.

Gelelim kazananlara! İlk olarak, Mağaza Puanı kategorisinde en yüksek puanları alan oyunlar şunlar oldu:
  • Call of Duty: Black Ops 7
  • Clair Obscur: Expedition 33
  • Crime Scene Cleaner
  • Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles 2
  • Digimon Story: Time Stranger
  • Dreamcore
  • Dynasty Warriors: Origins
  • Fantasy Life i: The Girl Who Steals Time
  • Final Fantasy XVI
  • Lies of P: Overture
  • Like A Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii
  • Little Nightmares 3
  • Marvel vs. Capcom Fighting Collection: Arcade Classics
  • Minami Lane
  • Mullet MadJack
  • Poppy Playtime Chapter 4
  • Satisfactory
  • Silent Hill 2
  • Sonic Racing: CrossWorlds
  • The First Berserker: Khazan

Sıra geldi Oyuncu Etkileşimi kategorisine. Bu kategoride, oyuncuların çıkışından sonra en çok zaman geçirdiği oyunlar şöyle:
  • Borderlands 4
  • EA Sports College Football 26
  • EA Sports FC 26
  • Elden Ring Nightreign
  • Farm Together 2
  • Final Fantasy Tactics - The Ivalice Chronicles
  • Helldivers 2
  • Inazuma Eleven: Victory Road
  • Kingdom Come: Deliverance 2
  • MLB The Show 25
  • Monster Hunter Wilds
  • NBA 2K26
  • NHL 26
  • Rust

Ve son olarak, Günlük Aktif Kullanıcı Sayısı kategorisinde zirveye çıkan oyunlar da bunlar:
  • ARC Raiders
  • Avowed
  • Battlefield 6
  • DOOM: The Dark Ages
  • Fortnite
  • Forza Horizon 5
  • Grand Theft Auto V
  • Grounded 2
  • Marvel Rivals
  • Minecraft
  • Rematch
  • ROBLOX
  • Rocket League
  • The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
  • Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Umarım bu liste, oynamak için yeni şeyler arayanlara fikir verir. Ben de bu oyunlardan bazılarını denemeyi düşünüyorum. Sizin favorileriniz hangileri oldu bu listeden?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Geri
Üst Alt