Yapay Zekayı Kullanmayı Öğrenmenin Etkileri | Toplama Pc Forum

Yapay Zekayı Kullanmayı Öğrenmenin Etkileri

Burcu

Başlangıç
Katılım
18 Nis 2024
Mesajlar
6
Tepkime puanı
1
PwC’nin Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’daki 15 ülkede 500 milyondan fazla iş ilanının analizini temel alınarak hazırladığı rapor, yapay zeka becerisi gerektiren işlerin, gerektirmeyenlere kıyasla önemli ölçüde daha yüksek ücretler sunduğuna işaret ediyor.
Ayrıca eldeki verilere göre, yapay zekayı kullanmayı öğrenmenin maaşa etkisinin % 25’leri aştığı bilinmektedir.

1719818797880.png

Danışmanlık firması PwC, geçen yıl yayınlanan, uygulama programcısı, avukat ve muhasebeci gibi çeşitli mesleklere ait iş ilanlarını inceledi. Araştırma, yapay zeka ile ilgili rollerin, ABD'de aynı alanda yapay zeka becerisi gerektirmeyen benzer işlere göre ortalama yüzde 25 daha yüksek ücret sunduğunu ortaya koydu. Bu fark, Birleşik Krallık’ta %14, Kanada’da ise %11 olarak belirlendi.

Belli mesleklerdeki fark ise daha da belirgin: ABD'de yapay zeka becerisine sahip avukatlar, eşdeğer geleneksel işlerde çalışanlardan %49 daha yüksek ücret alabiliyorken, finansal analistler %33 daha yüksek ücret alabiliyor.

PwC Birleşik Krallık’ta kıdemli ekonomist olarak görev alan Mehdi Sahneh, “Yapay zeka becerilerine yüksek talep olan ülkeler ve sektörler, özellikle nitelikli profesyonellerin az olduğu durumlarda, daha yüksek ücret primleri verme eğilimindeler” dedi.

Rapora göre, 2012 ile 2023 yılları arasında yapay zeka becerisi gerektiren işlerin sayısı, incelenen ülkelerdeki toplam iş sayısından 3.5 kat daha hızlı arttı.

Rapor ayrıca, yapay zekaya en çok maruz kalan endüstrilerde iş gücü verimliliğinin diğer sektörlere göre 4.8 kat daha hızlı arttığını ortaya koydu.

Bir şirket, aynı miktarda mal veya hizmeti daha az personelle veya çalışanlarının daha az saat çalışmasıyla üretiyorsa daha verimli hale gelir. Daha yüksek iş gücü verimliliği, daha yüksek yaşam standartlarının anahtarıdır.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri