Yardım edin! nasıl evime fiber çekilir (330 Metre) detaylı yazılmıştır | Toplama Pc Forum

Yardım edin! nasıl evime fiber çekilir (330 Metre) detaylı yazılmıştır

fatiibiil

Başlangıç
Hali hazirda dsl kullanıcısıydım ta ki alt yapı arızası çıkana kadar 😔
ben interneti normal şekilde kullanıyordum ocak 2025 yılında internet arızaları başladı sonra 20 ocak ta hepten kesildi ve alt yapı artık yok oldu. 20 Ocak 2025 tarihinden sonra hizmet alamadım. Genel olarak bölgesel yada lokasyon olarak alt yapı çalışmaları devam ediyor diyor ben turknet liyim turknet çözüleçek diyordu taki 14 şubata kadar (planlanan ve projelendirilen )
Telekom dan gelen mesajlar şu şekilde

IMG-20250219-WA0003.jpg

benim anladığım projelendirilmiş gözüküyor ama fiber mi? nasıl anlarım
Bana gönderilen mesajdan yeniden projelendirilecek yazısı var acaba dsl hattımı onarılacak yoksa fiber mi çekilir?
bu projeyi nasıl öğrenebilirim türkneti aradım sordum bize iletilen bu şekilde dediler başka bilgi alamadım.

Hali hazır internetim yok alt yapı değişecek galiba yeni mi gelecek? yoksa beni bıktırıp tamamen mi kesecek, yıllarmı sürecek bilmiyorum.
bende araştırayım bari dediydim Fiber internet olsun diye zorlamak istedim zaten internet şuan yok tüm tuşlara basmak gibi bişey. aklımda şöyle bir şey düşündüm:
Evimime gelen internet kablosunun yanında/ başlangıçda fiber optik kablo var!!
Neden olmasın ki? direkten bakır internetti alıyorum, yine direkten alırım fiberoptik interneti 🥹🫣 mahallede birçok binada ftth var zaten

1. sorun oradan internet verirler mi bana?
2.sorun 330 metre civarında fiber optik çekerler mi? (direklerden "hawai fiber" )
Şuan turknet kullanıyorum türk Telekom dan 100 mbps lik internet başvuru yapsam verirlermi?

Yoksa hayal mi kuruyorum?

somut şekilde anlamanız için çizdi
m:
fiber projesi tr.jpg

2 nolu telekom rögar kapağı
7f39a14d-b1e4-4e36-914a-a4f4b5cd1f54.jpg 74043090-4b38-4159-ac48-d878c89310ff.jpg1 nolu rögar kapagı (uzaktan çekilmiş)

yukarıdaki çizimde görünen yeşil hat beim evime gelen dsl kablo (telekom direkleri üzerimden 330 metre çivarı )

başka forumlarda ve gerçektede gördüğüm fiber direkler hemde mahelle arasında vadı böyle birsey hawai fiber falan diyorlar

dabc3428-5dca-4772-a603-883bd53d26e8.jpg

benim anladığım projelendirilmiş gözüküyor ama fiber mi? nasıl anlarım
Türk Telekom şu an DSL altyapı projelendirmesi yapmıyor. Zaten olan fakat arızalı bir altyapı için projelendirme yapmadan direkt tamir ile çözerlerdi. O yüzden proje fiber projedir.
Hali hazır internetim yok alt yapı değişecek galiba yeni mi gelecek? yoksa beni bıktırıp tamamen mi kesecek, yıllarmı sürecek bilmiyorum.
Şu an bölgesel olarak çoğu bölgede 2024 projeleri tamamlanmaya çalışılıyor. DSL altyapı kaldırılıp fiber altyapı döşenir.
Evimime gelen internet kablosunun yanında/ başlangıçda fiber optik kablo var!!
Mahallesinde sokağında fiber olması ne yazık ki hemen altyapı geleceğini göstermiyor. Bu işlerin evrak, onay, mühendislik, belediye izni, bütçe gibi bir çok aşaması var. Ve bunlar zaman alıyor. Bu işlemler tabii ki sırayla gidiyor. Sıra size gelene kadar bekletiyorlar.

başka forumlarda ve gerçektede gördüğüm fiber direkler hemde mahelle arasında vadı böyle birsey hawai fiber falan diyorlar
Bazı bölgelerde kazı çalışması yapmanın maliyeti bölgeye ayrılan bütçeyi çok zorlayacağı için havai fiber çekiyorlar direklerden. Fakat normalde yer altından fiber çekilen bir bölgede havai fiber çok tercih edilmez.

Sonuç olarak türk telekomun bölgenizdeki fiber çalışmalarını beklemeniz gerekmekte. şu an altyapınız (arızalı olması sebebiyle) olmadığı için airfiber gibi alternatiflere bakabilirsin.

Senin projene tahmini bir zaman bile vermediklerine göre büyük ihtimalle henüz 2024 projelerini tamamlamamış olmaları çok yüksek ihtimal.

Şu an bölgesel olarak çoğu bölgede 2024 projeleri tamamlanmaya çalışılıyor. DSL altyapı kaldırılıp fiber altyapı döşenir.
Eğer dsl hattı mı fiber için bir projelendirme varsa hemen bugün çeksinler diyemem yani zor bir süreç maliyetler var, ne bileyim ya en azından bu yıl içinde tamamlarsan güzel olur.

Bunu sorabileceği bir yer olsa ve sorsam proje detayını çok iyi olurdu. ona göre hareket ederdim eğer fiber gelecek ise büyük mutlulukla beklerim ama dsl gelirse zaten hat değerlerim güzel değildi.

3-5 ay dsl hat bekleyeceğime dediğiniz gibi AirFiber alır geçerim
evet bölgemde var birkaç yerel işletme fiyatlar bu şekilde anten ve kurulum ücreti 6000 tl yakın
bazısı sadece anteni kiralıyor 4000 tl lik kira ücreti varmış tek seferlik
1740123505924.png1740123582809.png
1740123800249.png

Yaklaşık 15 gün önce Türk Telekom müdürlüğüne gittim altyapı arıza birimine, ama başka internet servisi sağladığım için ne arzıyla ilgili bilgi verdiler ne altyapıyla ilgili bilgi verdiler ne de herhangi bir bilgi vermediler nereye sorsam bilmem :)

Bunu sorabileceği bir yer olsa ve sorsam proje detayını çok iyi olurdu. ona göre hareket ederdim eğer fiber gelecek ise büyük mutlulukla beklerim ama dsl gelirse zaten hat değerlerim güzel değildi.
Normalde Türk Telekom İl ya da Bölge müdürlüğüne gidip erişim planlama bölümünden bu konu hakkında bilgi almak için bilgi alabilmen lazım. Sadece senin mi yoksa binandaki herkesin mi interneti kesik?

Normalde Türk Telekom İl ya da Bölge müdürlüğüne gidip erişim planlama bölümünden bu konu hakkında bilgi almak için bilgi alabilmen lazım. Sadece senin mi yoksa binandaki herkesin mi interneti kesik?
biraz geç cevap veridim çünkü komşuma sormam gerekiyordu gittim ama bulamadım yaşlı bi teyzeyle bir amca, 2 kere gittim yoklardı meğerse amca işe gidiyor ben rastlayamadım, teyzede şehir dışına gitmiş yani sokağımda olup olmadığını anlayamadım
mahallenin sonunda köye giden yolun üzerinde kırsal sayılabilen yerde oturuyorum takibi internet kullanmayan veya airfiber kullanan evler var
o yolda bir ben birde 100 metre ilerideki komşu kullanyoruz yani sokağımda 2 abone var :( keşke normal bir sokak olsydı bir mahelle içinde inan herkezden talep toplar veya allem ader gallem eder fiber kullanırım kullanırım yada iki wifi anteni ile mahellemde fiber kullanıcıdan hat çekerdim

Normalde Türk Telekom İl ya da Bölge müdürlüğüne gidip erişim planlama bölümünden bu konu hakkında bilgi almak için bilgi alabilmen
Evet bencede bilgiyi almam lazımdı ama turknetin yolladığı mesaj öncesi gittim. arıza birimli ile konuşmuştum ve detayları hiçbir şekilde alamadım 21 ocak cuma günu gittim akşam 5 buçuk müş kapanış, birazcık geç kaldım cumartesi pazar kapalı en erken yarın gideceğim

yakınımda fiber kullanan kuzenim var e iki dış mekan wifi anteni alıp bağlayasım var ama kirada oturuyorlar mahalle içinde ve binanın önü bizim evin yönüne bakmıyor çok ters kalıyor dediğim gibi kira olunca bişey de yapamam fazla ama tv çanak anteni direk çatıya çıkıyorsa çatıya kurma uygunluğu varsa catı olabilir ama ikinci plan olarak kalıyor ihtimali var direk çatıya çıkarabilirsem kabloyu anteni hizalabilirim evime doğru yaklaşık 600 metre var kuş uçuşu mesafe vat

türknet ile konuşmamda genel diyip duruyorlar sadece benim hattım kesik değilmiş
Türknet aracılığı ile arıza talebi oluşturulması gerekiyor. Fiberin gelmesi uzun zaman alacak gibi çünkü.

2025 Sonu 2026 ortasına kadar uzayabilir en iyi ihtimalle. Bu süreçte sizin sorununuzun daha kısa sürede çözülmesi gerekiyor. Türknetten arıza talebi oluşturmasını isteyin istemediyseniz. Daha sonra yarın da müdürlüğe giderek bizzat talepte bulunun. Biraz da ısrarcı olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri