Rehber ZYXEL VMG1312 T20B VDSL Modem Kurulumu

sanjaytr_

Admin
Başlamadan önce:
Modeminizin gri girişine VDSL kablosunu, siyah girişe ise adaptörü taktığınızdan emin olun.

Not: Eğer kurulumu bilgisayar üzerinden yapmak istiyorsanız, bağlantıyı CAT kablosu ile sağlamalısınız. Bilgisayar üzerinden devam edecekseniz, adımlara ADIM 4’ten başlayabilirsiniz.

ADIM 1: Telefon üzerinden kurulum yapacaksanız, önce cihazınızın Ayarlar bölümünü açın.

ADIM 2: Buradan Wi-Fi menüsüne girin.

ADIM 3: Wi-Fi listesinde modem markanıza ait ağı bulun. Örneğin, ZTE modem kullanıyorsanız listede “ZTE” isminde bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneğe bağlanırken, modeminizin altında yazılı olan kablosuz şifreyi girerek internete bağlanın.

ADIM 4: Bağlantı sağlandıktan sonra, bir tarayıcı (Chrome, Opera vb.) açın ve adres satırına 192.168.1.1 yazıp Enter tuşuna basın.

ADIM 5: Giriş ekranı açılacaktır.

ADIM 6: Sağ üst köşede yer alan üç çizgi simgesine dokunun.

ADIM 7: Açılan menüden NETWORK SETTING seçeneğini seçin.

ADIM 8: Burada karşınıza gelen menüden Broadband bölümüne girin. Bu kısımdan VDSL ayarlarını yapmanız gerekecek.

ADIM 9: “Encapsulation” alanını PPPoE olarak işaretleyin. Böylece size gönderilen kullanıcı adı ve şifreyi girebileceksiniz.

ADIM 10: PPP Information bölümüne geçin:

• İlk satıra, Firmanız tarafından size SMS ile iletilen kullanıcı adını yazın. (Genellikle şu formatta olur: 3400000000@toplamapc)
  • Alt satıra ise SMS ile gelen şifreyi girin.
Ayrıca şu ayarları yapmanız gerekir:

• VLAN ID: 0
  • VPI/VCI (VLAN ID): 35
  • MTU Değeri: 1500 (Bu değer sabit olmalıdır.)

Tüm bilgileri girdikten sonra APPLY butonuna basarak ayarları kaydedin.

Sonuç: Modem birkaç dakika içerisinde internete bağlanacaktır. Eğer bağlantı sağlanmazsa, cihaz belirli aralıklarla (yaklaşık 15 dakikada bir) yeniden IP almaya çalışır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt