Turkcell rezilliği

Jahknight67

Elektronik Tüp Çağı
Şikayetçi olduğunuz firma
Turkcell süperonline
Merhabalar efendim, normalin üstünde internet kopması yaşıyoruz. Bir kere aradık, ekip gelecekti, gelmediler. İkinci kez ayarlayınca geldiler, 600 TL ekstra ücret aldılar. Halen bir düzelme yok. Normalin üstünde çok fazla kopma yaşıyoruz. İkamet ettiğim bölge Hatay, Yayladağı.

Merhabalar efendim, normalin üstünde internet kopması yaşıyoruz. Bir kere aradık, ekip gelecekti, gelmediler. İkinci kez ayarlayınca geldiler, 600 TL ekstra ücret aldılar. Halen bir düzelme yok. Normalin üstünde çok fazla kopma yaşıyoruz. İkamet ettiğim bölge Hatay, Yayladağı.
Gerçekten rezillik başka bir şey değil. Sorun hatlardan kaynaklı. Kaç yıl geçti, değiştirmiyorlar; halen fiber yok.

TT xDSL altyapısından mı hizmet alıyorsunuz? Bu durumda aslında sorun büyük ihtimalle Superonline'dan kaynaklı değil, altyapınızdan kaynaklı olabilir. Sonuçta bu bakır kablolara müdahale yetkisi Superonline'da değil, altyapı sağlayıcısı olan Türk Telekom'da.

Durumun sağlayıcıdan kaynaklı olup olmadığını tespit etmenin en iyi yöntemi farklı sağlayıcıya geçmek sanırım.

Bu arada konunun üzerinden birkaç ay geçmiş ama yine de bilgi paylaşımı adına mesajımı bırakmak istedim :)

TT xDSL altyapısından mı hizmet alıyorsunuz? Bu durumda aslında sorun büyük ihtimalle Superonline'dan kaynaklı değil, altyapınızdan kaynaklı olabilir. Sonuçta bu bakır kablolara müdahale yetkisi Superonline'da değil, altyapı sağlayıcısı olan Türk Telekom'da.

Durumun sağlayıcıdan kaynaklı olup olmadığını tespit etmenin en iyi yöntemi farklı sağlayıcıya geçmek sanırım.

Bu arada konunun üzerinden birkaç ay geçmiş ama yine de bilgi paylaşımı adına mesajımı bırakmak istedim :)
Teşekkür ederim, evet sorunu bir şekilde çözdük. Yaşadığım bölgenin altyapısı eski, değiştirmeyecekler sanırım. :)

Teşekkür ederim, evet sorunu bir şekilde çözdük. Yaşadığım bölgenin altyapısı eski, değiştirmeyecekler sanırım. :)
Maalesef çok uzun yıllar bence kaçamak yatırımlar yapıldı. Bulunduğum yerde yukarı mahallelere 2022 yılında Tip-7 saha dolabı dikildiğini biliyorum.

Burada kısa bir bilgilendirme yapalım. Tip-7 saha dolapları (hatta Tip serisi saha dolapları diyelim) VDSL internet verirler. Bunları genelde stratejik konumlara, yani eski ev telefonu hatlarının toplandığı yerler gibi kısımlara yerleştirirler, Tip serisi saha dolabına kadar fiber çekerler ve evlere eski ev telefonu altyapıları üzerinden bu saha dolapları vasıtasıyla VDSL olarak interneti dağıtırlar.

Buradaki sorun şu. Söz konusu ev telefonu hatları (yani bakır hatlar) genelde bir ton ekle/yamayla dolu, kötü durumda olan yaklaşık 30 yaşındaki kablolar ve tesisatlar oluyorlar. Bunlar ise hat değerlerini olumsuz etkiliyor. Bu sebeple 2022 yılında gidip Tip-7 yani VDSL veren bir kabin dikmek, bunun için masraf yapmak bence uzun süreli bir yatırım değil. Bakın 2025 yılındayız, 2026 da yakından göz kırpıyor. Bizim ülkemizde VDSL ile verilen hızlar ortalama 70-80 Mbps civarını genelde geçmiyor. Yatırım yapılan bölgeye (üstelik 2022 gibi oldukça yakın bir tarihte) gidip VDSL yatırımı yapmak hiç doğru değil bence. Şu anda bu hızlar oldukça yetersiz.

Ölü yatırımlar nedeniyle eziyet çekiyor çoğu kullanıcı. Umarım size de fiber dönüşüm gelir. Hangi firmadan gelirse gelsin geçmenizi öneririm. Binamda yaklaşık 10 yıldır Superonline FTTH fiber var, insanların internette yazdıkları nedeniyle hep ön yargılı yaklaşmıştım sansür vb. sorunları nedeniyle. Ancak yaklaşık 2-3 aydır VDSL 70 Mbps ve zırt pırt kendi kendine gecenin bir yarısı giden internetten kurtulup Superonline fibere geçtim ve rahatladım diyebilirim. Ha, TT fiber gelsin diye (sokağımın diğer tarafındaki binalarda mevcut) biraz uğraşmıştım ama maalesef olumlu sonuçlanmadı. Müsait vaktimde genel müdürlüğe gitmeyi düşünüyorum çünkü seneye Superonline bana kaç TL der bilmiyorum, binada alternatif bir fiber altyapı daha olması iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt