Fiber FAST konnektör sürekli söküp takmak zararlı mı?

pedroz_1999

Uga Buga
Merhaba. Yakın zamanda bizden önce tahminimce eski aboneler için evin diğer ucundaki bir odaya çekilmiş fiber kablo buldum. Saha ekibi de bu kablonun varlığını tıpkı bizim gibi hiç fark etmemiş olsa gerek ki biz abonelik başlatırken daireye kadar ikinci bir kablo daha çekilmiş ve ben bu kabloyu kullanıyordum. Ancak o eski kabloyu bulduğumdan beri bazen evin diğer köşesindeki odada vakit geçirmek istediğimde ONT cihazını söküp, HGW ile beraber o odaya taşıyorum. (Evet, iki kablo da aktif ve çalışıyor, aynı daireye aktif olan iki fiber kablo geliyor :D)

Bu durumda ONT'ye bağlı yeşil uçlu FAST konnektörü sık sık söküp takmak bir arızaya yol açar mı? Bu arada iki odadaki fiber kablo da yeşil uçlu FAST konnektör.

O konnektörler fazlasıyla hassas çünkü gelen ekipler uç çakarken ayarlamaları gereken uzunlukları genelde göz kararı yapıyorlar bu da kablo içi camda zaman zaman strese sebep oluyor. Baskı oluşunca iç kırılma yaşanabiliyor. Eğer ikisinin de sağlam ve kitabına uygun yapıldığını düşünürsek plastik kısmından tutarak bağlantıları gerçekleştirdiğiniz sürece tek sorun uçların ve soketin açıkta kaldığı zamanda havadan yapışan toz zerrecikleri olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt