Haber Acer'dan Yüksek Performanslı Yeni Monitörler ve Bir Projektör

Acer, CES 2026 fuarında duyurduğu yeni monitör ve projektör ailesiyle teknoloji dünyasında dikkatleri üzerine çekti. Aralarında 1000 Hz yenileme hızına ulaşabilen bir oyuncu monitörü, profesyonellere yönelik 6K çözünürlüklü bir ekran ve çevre dostu 4K lazer projektör gibi birçok yenilik bulunuyor. Ben de bu ürünleri sizin için yakından incelemek istedim.

Öncelikle oyuncular için tasarlanan Predator XB273U F6 modeline değinmek istiyorum. Bu 27 inçlik monitör, Dynamic Frequency and Resolution (DFR) teknolojisi sayesinde farklı kullanım modları sunabiliyor. Örneğin, 1280 x 720 çözünürlükte inanılmaz bir 1000 Hz yenileme hızına çıkabiliyor. Eğer daha yüksek çözünürlük isterseniz, standart 2560 x 1440 (QHD) çözünürlükte de 500 Hz gibi yine çok yüksek bir hız sunuyor. IPS panel teknolojisiyle üretilmiş olması ve DCI-P3 renk gamının %95'ini kapsıyor olması da renklerin canlılığını ve doğruluğunu sevenler için harika bir detay.

Hız ve panel teknolojilerine odaklanan başka modeller de var. Predator X34 F3, 34 inçlik kavisli bir QD-OLED panele sahip ve 3440 x 1440 çözünürlükte 360 Hz yenileme hızıyla çalışıyor. Griden griye (GTG) tepki süresi ise sadece 0,03 ms, ki bu da çok hızlı bir deneyim vaat ediyor. Bir diğer model olan Nitro XV270X P ise 5120 x 2880 (5K) çözünürlük ve 165 Hz yenileme hızı sunuyor. Bu modelde de DFR modu aktif edildiğinde çözünürlük 2560 x 1440'a düşürülerek yenileme hızı 330 Hz'e kadar yükseltilebiliyor.

İçerik üreticilerini de unutmamışlar. Onlar için özel olarak geliştirilen 31,5 inçlik ProDesigner PE320QX monitör, tam 6016 x 3384 (6K) çözünürlüğe sahip. Adobe RGB renk gamının %99'unu kapsayan bu cihazda, 100W güç aktarımı destekleyen bir USB-C bağlantı noktası da bulunuyor. Bu da profesyoneller için büyük kolaylık demek.

Son olarak, sürdürülebilirlik odaklı Vero HL1820 lazer projektörden bahsetmek istiyorum. Bu 4K UHD çözünürlüklü projektör, RGB lazer ışık kaynağı sayesinde 30.000 saate kadar kullanım ömrü sunuyor. Kasasının %50'si geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş olması ve geleneksel lambalı modellere göre %50 daha az enerji tüketmesi de gerçekten takdire şayan bir özellik. Acer'ın farklı ihtiyaçlara yönelik geniş bir ürün yelpazesi sunduğunu görmek sevindirici.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Son mesajlar

Yeni Konular

Kurallar Yardım Kullanıcılar
Sohbet Özelliği sadece üyelerin sohbet etmesi için oluşturulmuştur. Geri kalan tüm yardımlaşmalar forum kısmından devam edecektir.

Şu konuya bakabilir misiniz tarzı sohbet dışı yazılar da yasaktır.

Hiçbir odaya katılmadınız.

Hiçbir odaya katılmadınız.
    Geri
    Üst Alt